Graduate survey

Независимо онлайн проучване, което измерва мнението на студентите
за предпочитания от тях работодател.

През 2021 година за ПЕТИ път в България ще се проведе национално проучване за най-желан работодател сред студентите – Graduate Survey.

Graduate Survey е мултинационално независимо проучване, което измерва мнението на студентите за предпочитания от тях работодател. Проучването е онлайн за максимално улеснение на младите таланти.

Всички университети и техните кариерни центрове ще бъдат уведомени и поканени да участват в проучването, съдействайки за достигане на онлайн анкетата до студенти от цялата страна. Това осигурява максимално адекватни и достоверни данни, които ще посочат ТОП 50 сред най-привлекателните за студенти компании в България.

Целта на Graduate Survey е да съберем обратна връзка от студентите в страната за мечтаната им компания, защо искат да работят там, как желаят да получават информация от нея и каква е представата им за конкретната компания

Това ще ни даде възможност да изградим профил на компаниите спрямо представите на студентите и да разберем къде се разминават, както и какво могат да направят компаниите, за да станат по-привлекателни за студентите.

„Ето защо е толкова важно студентите да отделят по 3-4 минути, в които да дадат своя „глас“, попълвайки Graduate Survey, и да информират българските компании какво очакват студентите от тях“ – казва Ралица Георгиева, съорганизатор на проучването за България.

„Защо се насочихме към студентите ли? Защото това е най-свежата, активна и креативна работна ръка на пазара на труда. Особено завършващите студенти са вливащата се живителна сила в икономиката и именно те са най-желаните служители, покривайки длъжности и сфери, където гладът за кадри е най-голям. Най-лесно моделируеми са и са готови за поемане на изцяло нова кариера. Може би мечтата на всеки работодател е да се заеме с млад, интелигентен и ангажиран кадър, в когото да инвестира, да развие и да пенсионира един ден. А защо се „чупи“ тази утопия, очакваме да разберем скоро!“

Ползата за студентите е, че информацията, която те попълнят за това къде биха желали да работят, заедно с причините за това, се споделя с работодателите. Също така всеки студент, попълнил проучването, ще получи и резултатите от него.

Резултатът от включването на студенти и работодатели е подобряването на работната среда в България, така че да стане по-привлекателна за младите таланти! 

*ОСТАВЕТЕ НИ СВОЯ ИМЕЙЛ АДРЕС ТУК, ЗА ДА ВИ НАПОМНИМ, КОГАТО ПРОУЧВАНЕТО СТАРТИРА 👇