Алианц Банк България

Алианц Банк България е част от световния лидер във финансовите услуги Allianz SE и предлага на клиентите си комплексни финансови решения – банкиране, лизинг, застраховане и допълнително пенсионно осигуряване.

Създадена е през 1997 г. под името ТБ „България инвест“. На 13 октомври 2003 г. Allianz SE за пръв път в своята история дава името си на банка. С това започна нов етап в развитието на банката, който допринася за модерното и комплексно обслужване на потребностите от финансови услуги. 

Алианц Банк България притежава дългосрочен кредитен рейтинг „BBB+“ със стабилна перспектива, потвърден от Fitch Ratings Ltd. 

За поредна година Алианц Банк България е сред лидерите на пазара в класацията „К10: Най-добрите банки в България“ на вестник Капитал. Алианц Банк отчита отлични резултати по ключовите за класацията показатели „Ефективност и рентабилност“ и „Стабилност и риск“.  

Повече информация за Алианц Банк България може да намерите ТУК.


Обядвай със…
Георги Заманов – главен изпълнителен директор на Алианц Банк България
Георги Заманов e магистър по икономика и финанси от УНСС и по ядрена физика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 
Започва кариерата си като анализатор в БНБ, преминава през ОББ, HVB Биохим и УниКредит Булбанк, където е заемал ръководни длъжности. От 2007 г. последователно е бил член на УС на UnіСrеdіtВаnk Сърбия, където е отговарял за управлението на риска, а след това и на UnіСrеdіtВаnk в Украйна, отговарящ за корпоративното и инвестиционно банкиране. 
В края на 2015 г. се присъединява към екипа на Алианц Банк България като изпълнителен директор. От началото на 2017 г. е  главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Глобална кампания „Бъди готов за най-доброто“