Кои сме ние?

Дейност: Продуктова компания, “Managed Services” (MSP)
Сектор: FinTech
Централен офис: Джаксънвил – САЩ, с офиси в Колумбия – Меделин, България – София и Канада – Ванкувър
Година на основаване: 2015
Служители в глобален мащаб: 300
От кога има офис в България? 2021
Служители в България: 100
Офиси в България: София

Ние сме Blankfactor, компания от световен мащаб и нов вид доставчик на управлявани услуги (Managed Services (MSP) в сферата на Разплащанията и Банкирането, Капиталови пазари и Здравеопазване.

Във всеки проект ние се стремим да предоставим услуга, която води до измерими резултати за нашите партньори и клиенти. Нашата всеобхватна техническа експертиза в разработването на fullstack решения,обработка и анализ на данни, дигитални продукти и корпоративни AI решения ни позволява да доставяме сложни софтуерни решения в различни индустрии.

Със седалище в Маями, САЩ, Blankfactor има офиси в България и Колумбия, както и консултанти по всички краища на света.

В настоящата си вид Бланкфактор съществува от 2015 г. Историята на компанията ни отвеждат обаче към 2012 г., когато двама от основателите на лидерския екип в САЩ се срещат за първи път и се ангажират да създават технологични решения по нов начин. Основното им намерение е да намерят нов протокол за работа, който позволява продуктите да се подготвят едновременно с акцент върху качеството и бързината, но и с подход, по-отворен към клиента. Моделът и процеса на работа, които изграждат е замислен да подпомогне огромното предизвикателство пред компаниите на 21 век да се реорганизират към технологиите на новата епоха.

Екипът на Бланкфактор е истински международен, като насърчаване мобилността между локациите където работим и приятелския дух на работа. Намираме тази формула за стимулираща и подпомагаща професионалното израстване на нашите служители. Намираме тази формула за стимулираща и подпомагаща професионалното израстване на нашите служители. Климатът в нашите офиси е приобщаващ към хора с различни интереси, култури и житейски опит и отворен към адаптирането на повече жени в IT средата.

Две неща, в които сме МНОГО добри:
– Разплащания
– Бази данни

В какво вярваме:
Нашата страст за решаване на проблеми е това, което ни движи напред. В съчетание с нашия елитен инженерен талант, ние сме готови да се справим с най-амбициозните и иновационни предизвикателства.

Нашите ценности движат всичко, което правим:
1. Да бъдем добри и учтиви един с друг. – Treat people well.
2. Да поемаме отговорност. – Take responsibility.
3. Да създаваме възможности за себе си и за колегите. – Create opportunities.
4. Да надминаваме очакваното. – Go beyond the expected.
5. Да празнуваме победите. – Celebrate the wins.
6. Да радваме. – Spark joy.

Стажът NextGen Blankfactor
С оглед на плановете ни за разрастване и добавяне на ключови нови клиенти в нашето портфолио, стартирахме стажантската програма през Април 2023. NextGen Blankfactor е замислена като високо конкурентна и селективна програма. Стажът ни е разделен на два модула от по 3 месеца с ежедневна заетост от 4 (до 8 часа). Програмата съчетава работа и трейнинги като развива и технически и социални умения. NextGen Blankfactor позволява на нашите стажанти да се докоснат до всички страни на реалната работна среда – от стартирането на проект и формирането на екип, през създаването на софтуерен продукт, до отчетността за свършената работа. Дадохме си сметка, че за младите хора които стъпват на пазара на труда в България е от изключително значение да получат повече информация не само за това как реално изглежда живота на разработчика (отвъд доброто заплащане, но и да се ориентират в професията по-стратегически, особено в новите условия, пост-AI.

Наравно с това, така наречените “меки” социални умения, на които не се обръща много внимание в предварителната подготовка на младите хора, се оказаха също много съществени за нашата програма. Всичко от това как общуваме конструктивно и работим в екип, до това как мислим градивно, как приемаме и приобщаваме критика, как се ориентираме в конфликтна ситуация, или как да градим умения на лидер. Имено затова основните цели на нашата програма се оформиха не толкова около техническите умения, които естествено са много важен компонент от подготовката на един млад специалист, но също и в посока на култивирането на аналитично мислене, стремеж към знание, гъвкавост, адаптивност и инженерно мислене в по-широк смисъл.

Application is now OPEN for our next cohort


Обядвай с…
Мария Стоилкова – Глобален лидер “Развитие на Таланта”
Мария заема позицията на Лидер в „Развитие на Таланта“ от момента в който Бланкфактор отваря врати в България. 
В тази си роля тя стъпва на 20-годишния си опит от академичните среди в САЩ, от където има магистърска и докторска степени по социология и антропология. Освен че е преподавала в едни от най-престижните университети в Америка (Бъркли, Колумбийския у-т в Ню Йорк и Университета във Флорида), Мария има широк опит в аналитичната работa, проектиране на изследвания, и управление на образователни програми.
Има опит и като международен консултант с проекти за Световната Банка, както и от работа по граждански проекти, работейки с организации на източноевропейски диаспори. Тази палитра от ангажименти й дава възможност да изгради и поддържа не само широка професионална мрежа, но и да запали интереса й към това как точно се култивира талант и експертиза, адекватна към международната среда.
Закалката и като антрополог и човек, живял и работил в разнообразна, международна среда, е водещия импулс да поеме и предизвикателството за завой обратно към България и от академичните среди към бизнеса.
В позицията на ръководител по развитието на таланта в Бланкфактор Мария играе ключова роля в проектирането и изпълнението на различни програми и процеси, които поддържат високата експертност и успеха на компанията като специализиран нишов играч в финтек индустрията. В динамичната среда на Тех индустрията и резкия неизбежен завой към практиката за непрекъснато обучение, това е роля, която изисква постоянно внимание към най-новите посоки в развитието на бизнеса, които трябва да се подплатят с бързо обучен талант.
Работата на Мария включва оценка и калибриране на възможностите на инженерния талант във фирмата, ангажираност и образование на служителите към новостите в индустрията, планиране на приемственост, изграждане и поддържане на културата на колектива около ценности като самоинициатива, отговорност и критично аналитично мислене. Ключово за транснационалните компании като Бланкфактор е улучването на такава култура на работа и разбиране, която да позволява ползотворно колабориране на колеги, идващи с различна подготовка и културен мироглед.

Кандидатствай за лична менторска среща с Мария Стоилкова
като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: