За БОРИКА

БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България. Акционери в Дружеството са 19 търговски банки.

Важно място в портфолиото на компанията заемат иновативните финтех услуги за крайни клиенти и партньори, като отдалечена идентификация, електронен и облачен електронен подпис B-Trust, незабавни плащания blink, P2P плащания през мобилен телефон, решения за електронна търговия и други.

Комбинирането на традициите с иновации прави БОРИКА доверен партньор на финансовия сектор у нас и стабилен и предпочитан работодател.

За своите над 380 служители в София и страната, компанията осигурява:

  • възможност за дългосрочна професионална кариера;
  • работа по иновативни проекти;
  • приятна работна среда, в която високо се ценят инициативността, работата в екип и сътрудничеството.

Обядвай с…
Мирослав Вичев – Главен Изпълнителен Директор на БОРИКА

Мирослав Вичев е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 30 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител “Приложни системи” в Българска пощенска банка, старши мениджър “Управленско консултиране и ИТ” в Deloitte & Touche, ръководител на “Консултантски отдел” в “Майкрософт България”, директор “Информационни технологии” в ТБ “Биохим”, изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания “ДСК Родина”, член на съвета на директорите на “Дружество за касови услуги” и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), заместник главен изпълнителен директор „Информационни технологии и операции“ в OTP Bank (Унгария).

От 2007 до 2015 г. е председател на Управителния съвет на сдружението с нестопанска цел “Клуб на мениджърите на информационни технологии в България”, понастоящем почетен член на клуба. Носител е на титлата „Мениджър на годината 2021“ в най-престижния конкурс за бизнес лидери у нас, организиран от сп. „Мениджър“. Притежава и отличие за “Цялостен принос за издигане на авторитета на ИТ професионалистите в българските организации”. Завършил е Техническия университет в София.


Кандидатствай за лична менторска среща с Мирослав Вичев

като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: