За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. Утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България е многократно засвидетелствано от престижни международни и български класации. Само през последните две години компанията е носител на над 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of Choice и други. За
втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Kaufland инвестира в благосъстоянието на екипа си

Kaufland България предоставя международна работна среда, мотивиращо възнаграждение и богат социален пакет, включващ над 17 придобивки, който постоянно бива разширяван, за да отговаря на
нуждите и предпочитанията на служителите. Като част от екипа на ритейлъра, всеки Kaufländer получава допълнително здравно осигуряване,

22 дни платен годишен отпуск, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна, в размер на 200 лв., гъвкаво работно време, подаръци по специални поводи, бонус в размер на 600 лв. при появата на нов член в семейството, разнообразни по вид и продължителност обучения, възможност за включване в различни събития, инициативи и каузи и още много други. Kaufland официално си сътрудничи и подкрепя над 100 училища и университети и редица организации на територията на цялата страна, развиващи дейност в различни направления. В допълнение, Kaufland е основен партньор на програми за кариерно развитие и ориентиране като Bulgaria Wants You, Mentor The Young, Junior Achievement, 9Academy, To The Top, Stroi Academy, Тийноватор, Развий се и други.

Kaufland – мост между образованието и бизнеса

Освен с повишаването на квалификацията на екипа си, Kaufland България се ангажира и с намирането, създаването и развитието на таланти в лицето на младите хора в страната. Сред програмите, които компанията реализира, са Практикантска програма, Стажантска програма, Програма за дуално обучение, Kaufland Business Academy, Управители на бъдещето, Търговска академия и др. Днес ви запознаваме с историите на Радина Друмева (Асистент-Търговец Колбаси и Замразени продукти); Димитър Терзиев (Стажант Търговец Електро, DIY, Авто, Играчки) и Богоявлена Атанасова (Трейни Контролинг).

  

Радина: Оглеждах се за ново работно място, което да отговаря на моята личност и да съвпада с вижданията ми за работна среда. Запознах се по-детайлно с работата в компанията благодарение на Деня на отворените врати в Kaufland. В последствие получих покана да стана част от Kaufland Business Academy. И така, три месеца по-късно, предложението да продължа кариерния си път в Kaufland, стана реалност.

Димитър: През септември 2022-а се срещнах с представители на Kaufland на кариерното събитие Кошер, където се запознах с обучителните програми, които насърчават развитието на млади хора с малък или без професионален опит. Когато завърших успешно магистърската си степен по финанси, кандидатствах за позицията Трейни в Търговска дирекция. Пет месеца по-късно вече съм част от ежедневната търговска дейност на отдел „Нехранителни стоки“.

Богоявлена: В Kaufland влязох като участник в Kaufland Business Academy, съвместна програма с УНСС. Академията включваше лекции с различни професионалисти от сферата на ритейла, финансите, логистика и много други, както и едномесечен стаж в отдел по избор. Тъй като специалността ми е финанси и счетоводство, направих избора да съм в отдел Контролинг.

Разкажи ни повече за твоята позиция и с какво се занимаваш

Радина: Част съм от трейни програмата “Управители на бъдещето“, която дава възможност на млади кадри без опит или с почти никакъв професионален опит да получат специализирано обучение в дадена професионална област. В моя случай това е Търговска дирекция.
Димитър: В момента съм част от отдел „Нехранителни стоки“, по-специално в екипа, отговарящ за електроуредите, DIY инструментите, автоаксесоарите и други. Пряко се занимавам с ежедневен анализ на най-различни данни, свързани с минали и бъдещи продажби и оборот, количество на артикули, покупна и продажна цена, марж на печалба и много други. Умението да разпознаваме данните и на тяхна база да организираме бъдещите търговски решения е основна част от работата ни.
Богоявлена: В момента съм Трейни в Контролинг, накратко помагам за правилната отчетност на стоката и последващото създаване на управленските репорти, които са основен инструмент за вземане на стратегически решения в компанията.

На какво те учи работата в Kaufland?

Радина: Най-значимото нещо, което усвоих, е същността на думата колектив и подкрепа. Тук в Kaufland всички работят като едно неразделно цяло. Имам удоволствието да съм част от един специален екип, който винаги знам, че ще е моя опора.
Димитър: Отговорност, бърза мисъл, упоритост, запазване на емоциите в критични моменти, както и непримиримост.
Богоявлена: Уча се на усърдна работа и желание да постигам високи резултати. Стремя се да давам най-доброто от себе си, по всяко време и навсякъде.

Кое е най-голямото предизвикателство за теб в работното ежедневие?

Радина: Предизвикателствата, пред които се изправям ежедневно, са от различен тип, но наред с това всеки ден получавам и нова доза удовлетворение, когато успея да се справя с тях. Екипът, в който съм, ми дава ключовете, а аз се уча как сама да отварям всяка врата.
Димитър: При един млад специалист всеки ден изникват нови процеси или принципи за усвояване. Осъзнаването, че няма как да знаеш всичко и винаги да си прав, както и че грешките са част от пътя на развитие.
Богоявлена: Разрешаването на казуси бързо и ефективно е най-голямото предизвикателство за мен, тъй като нещата и решенията не зависят само от мен, а трябва да се допитвам и до колеги от други отдели и понякога комуникацията с тях отнема повече време, отколкото бих желала.

Ако можеше да дадеш един съвет на младежите, които тепърва си търсят работа, какъв би бил той?

Радина: Не крийте желанието си за развитие и жаждата за нови знания. Покажете потенциала, който притежавате. В правилния момент ще ви бъде подадена ръка и ще ви помогнат да развиете личните и
професионалните си качества. Борете се и ще получите възможността, за която копнеете.

Димитър: Бъдете активни и отдадени към всяко едно начинание, с което се захванете. Знайте, че когато давате всичко от себе си за постигането на една цел, тя ще се осъществи по един или друг начин.

Богоявлена: Изберете си не само компания с добро реноме, но и такава, която ще ви даде най-много като знания. Това, което е от истинско значение, е да се чувстваш добре на работното място, да имаш готин екип, който да те подкрепя и ръководител, на когото може да разчиташ.

Образование:(Required)