За Cargill

За 155 години в бизнеса, Cargill подобри начина, по който функционира произвoдството на храни и селското стопанство. Нашите 150 000 експерти в различни области създадоха иновации, които промениха бизнеса и пазара по целия свят. Cargill е една от най-големите частни компании в света. Основана през 1865 г. от Уилям Уолъс Cargill, тя остава вярна на мисията си: да помага на фермерите да просперират, да свързва пазарите и да предоставя на потребителите търсените продукти.

Първият офис на Cargill в България отваря врати през 2006 г. в София.  Бизнесът CASC (Cargill Agricultural Supply Chain) търговия със селскостопански продукти в Европа, Близкия изток и Африка на Cargill е един от основните бизнеси на Cargill в България и е фокусиран основно върху покупко-продажбата на зърнени култури и маслодайни семена. Само са миналата 2021 година Бизнесът CASC (Cargill Agricultural Supply Chain) търговия със селскостопански продукти в Европа, Близкия изток и Африка на Cargill е оценен като износител №1 на маслодайни растения в България с абсолютен 15% дял на българския пазар.

Високите бизнес резултати и благоприятният бизнес климат мотивираха Cargill да отвори втори офис във Варна. Открихме потенциал да развиваме бизнесът за Океански Транспорт извън столицата и намерихме експерти, които ръководят изпълнението на глобалните операции на Cargill с кораби и чартъри, свързани с тях пристанищни повиквания, технически доставчици и управление на агенции. Със своите широки технически познания за оптимизиране на логистиката на цялия търговски флот на Cargill и стоките, които превозват, екипът управлява 75% от океанската търговия на Cargill и целият търговски флот на компанията.

Наличието на качествени кадри и устойчивите бизнес резултати води до отварянето на център за споделени бизнес услуги – Cargill Business Services (CBS) в София. Услуги като финанси, транспорт и логистика, стратегически доставки и снабдяване, както и HR решения за бизнеса на Cargill в Европа, Близкия изток и Африка. През 2014 София е определена като място за осъществяване на финансово и управленско счетоводство, генериране на финансови отчети за вътрешни и външни нужди, както и развитие на стратегии и политики, които са свързани с тези процеси за офисите на Cargill за целия регион. От създаването си до момента Центърът за Бизнес услуги на Cargill (CBS) в София отбелязва значително разрастване и развитие с над 1400 служители, които работят по проекти на компанията в цял свят.

Една от основните ценности на Cargill е да помага на общностите, в които оперира да просперират. За България това означава силна стратегия за корпоративна отговорност, разработена от организацията Cargill Cares. Cargill Cares работи в 3 стратегически области: образование, благотворителност и околна среда. Водена от тези приоритети Cargill партнира с редица неправителствени организации. За 2021 година тези сътрудничесва помогнаха с 80 000лв. на благотворителни каузи, 240 дарения на техника– принтери, лаптопи, монитори и други ИТ аксесоари- в училища, образователни центрове и други обществени институции и над 300 подаръци за деца в неравностойно положение из цялата страна.

Повече информация за Cargill можете да намерите тук.


Обядвай със…
Ева Елгес – изпълнителен директор на Cargill за България
Ева Елгес е изпълнителен директор на Cargill в България от 2019. Тя е оперативен директор на Центъра за споделени бизнес услуги на Cargill в София – Cargill Business Services Sofia, като също така ръководи суб-регионалните финансовите дейности на компанията в Европа, Средния Изток, Африка и Русия.
Ева се присъединява към Cargill през 2018 г., с над 20 години опит в сферата на счетоводството, като през последните 10 от тях е заемала позиции във финансовата дейност на интернационални компании като Interbrew, Bosch automotive, Bombardier railway.
Ева е от немски и унгарски произход и е омъжена е за румънец. Със семейството си решават да се преместят в Българя, за да може тя да се присъедини към екипа на Cargill.
Един от най-любимите цитати на Ева гласи, че „Със страст можеш да постигнеш всичко“.