За Карлсберг

Историята на Карлсберг България започва в далечната 1882 година, когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и заедно с предприемчиви шуменци поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско пиво.

След 2002 г. Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния датски концерн Карлсберг.

През август 2004 година акционерите на Компанията гласуват промяна в името на дружеството на Карлсберг България АД. През септември същата година двата завода – Шуменско пиво и Пиринско пиво – обединяват ресурси и активи под името Карлсберг България.

Днес Карлсберг България е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в бранша. Компанията разполага с две пивоварни – в гр. Шумен и в гр. Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в цялата страна.

Продуктовото портфолио на Компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Пиринско и Шуменско, международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky с благороден жатецки хмел от Чехия, френската Kronenbourg 1664 Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската абатска бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, както и бирения микс Garage в два освежаващи вкуса – лимон и ягода. Компанията има в асортимента си и безалкохолни бира и сайдер под водещите си брандове – Пиринско Безалкохолно Пиво, Пиринско Бодро 0.0%, Somersby 0.0% и Carlsberg 0.0%.


Обядвай с…
Теодор Несторов – Изпълнителен директор на Карлсберг България 
Теодор Несторов – нашият горд пример за кариерно израстване в Компанията. Завършил е бакалавър и магистър в сферата на маркетинга в престижни английски университети. Професионалният му опит е фокусиран изцяло върху бранд маркетинга в бързооборотния сектор. Той започва своята кариера в Карлсберг България през 2014 г. като Бранд мениджър за локалните ни марки, съществено допринасяйки за техния ръст на пазара. През 2018 г. Теодор поема поста на Маркетинг директор, като през годините спомага за увеличаването на пазарния дял на Компанията с 14 процентни пункта и удвоява премиалните продажби. В резултат на успешното си представяне от м. септември тази година той е новият Изпълнителен директор на Карлсберг България.
Свободното си време прекарва като:
  • спортува – тича средно по 150 км на месец или играе тенис;
  • слуша музика – музиката го зарежда страшно много;
  • прекарва време със семейството – разходки, почивка и игри с децата.

Още за Карлсберг


Кандидатствай за лична менторска среща с Теодор Несторов
като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: