За DXC Technology

DXC Technology възниква през 2017 вследствие на сливането на два корпоративни гиганта в ИТ индустрията – Computer Sciences Corporation (CSC) и Enterprise Services компанията на HPE.

С появата си заявяваме „New, but not born yesterday“ – независимо от новото име на бранда компанията ни е с дългогодишен опит и традиции – историята ни датира от далечната 1959 г.

Мисията ни е да съпътстваме клиентите си по пътя към дигиталната им трансформация и IT иновациите.

Глобално над 130 000 служители работят за DXC Technology. Обслужваме над 6000 корпоративни клиенти в повече от 70 страни от цял свят, сред които са повече от половината Fortune 500 компании. Наскоро към дългия ни списък от партньорства прибавихме и Manchester United!

В България над 4000 служители работят по цялото ни IT портфолио – техническа поддръжка, облачни технологии, разработване на системи за автономни автомобили, мрежи, кибер сигурност, разработване на приложения/софтуери с Java, .Net, C++ и много други.

Кариерните ни възможности варират от стажантски програми и начални технически позиции, през програми за развитие на ИТ таланти до нишови роли и международни проекти с различни next-gen технологии.

Служителите ни имат възможност да се развиват в различни насоки, възползвайки се от обучения и допълнителни сертификации според индивидуалните им интереси.

Имаме офиси в София и Варна и подкрепяме баланса между личен и професионален живот чрез гъвкав модел на работа (преобладаваща работа от вкъщи/офиса/изцяло виртуално) и допълнителни дни платен отпуск.

Благодарение на доброволните усилия на нашите служители участваме в различни социални инициативи, помагаме, забавляваме се заедно и се грижим един за друг.

Разходки в планината, футболни турнири, каяк или плажен волейбол са само част от примерите, че извън работа също даваме най-доброто от себе си и печелим в екип!

Повече за възможностите за работа, които предлагаме, вижте тук: https://careers.dxc.com/global/en


Обядвай със…

Виктор Димитров – Директор DXC Technology Източна Европа

Виктор Димитров оглавява източноевропейския център на DXC за предоставяне на услуги в България, Словакия и Полша.

Има опит в ръководството на големи международни екипи, директна комуникация и преговори с корпоративни клиенти и правителствени организации.

Подобно на много от новоназначените млади хора в DXC, стартира с най-базовите дейности и процеси в компанията, като в продължение на 15 години не спира да надгражда и да се развива.

Виктор вярва, че екипността, самокритиката и взаимното уважение са най-добрата рецепта за успех. Той познава силните страни на всеки от хората, с които работи, и ежедневно ги провокира да дават най-доброто от себе си.

В личен план Виктор цени добрата приятелска компания, спорта, разходките в планината и пътешествията с любими хора.