“Обяд с…” Младен Йорданов – Изпълнителен директор на Лагардер Травъл Ритейл

През 2024 г. за седми пореден сезон Студенстската мрежа Talent Club, част от To The Top Agency, организира инициативата “Обядвай с шефа на…”. Кампанията предоставя възможност на амбициозни младежи да се срещнат с изявени лидери на водещи компании у нас в неформална обстановка – по време на обяд.

С огромно удоволствие споделяме с вас как премина менторският обяд на Младен Йорданов – Изпълнителен директор на Лагардер Травъл Ритейл, с Валери Коничева – момичето, което заслужено спечели възможността да се срещне с Младен.

Какво ви провокира да участвате в кампанията “Обядвай с шефа на…”?

Младен Йорданов: Аз лично участвам в инициативата за втори път и това което ме насърчава да участвам в подобни събития е обмяната на идеи с будни, амбициозни и интелигентни млади хора, на които мога да дам съвет или подкрепа, но и да почерпя от техния ентусиазъм и необременено и често нестандартно мислене. Инициативате е чудесен повод за създаване на контакти между бизнеса и студенти или абсолвенти, които трябва да вземат правилините решения в живота си – какво искам да правя, къде бих могъл да работя, как виждам живота си и кариерата си след 5 или 10 години. Инициативата „Обядвай с шефа на..“ също е отличен канал за популяризиране на дейността на всяка компания и за създаване на по-тесни връзки между работодателите и потенциалните им бъдещи служители – особено важно в днешния динамичен и труден пазар на труда в България.

Как мина срещата с Валери и какво ще “си вземете” от нея като преживяване?

Младен Йорданов: Това което ме впечатли по време на срещата със Валери беше факта, че тя не е просто един студент, който търси възможности за бъдещо кариерно развитие, а е по-скоро предприемач, създаващ бизнес контакти. Криерата на Валери, като ученик и студент с множество отличия, като победител в конкурс Balkan Youth Startup Competition, победител в международен конкурс EIT, спечелена стипендия за ACA и студент на годината в УНСС, съчетани с желанието за развитието на собсвен startup бизнес, ме заинтригува. Валери се опитва да създава екологично чист и същевременно иновативен хранителен продукт, който да лансира на местния и международни пазари, и вече има успехи. Това ми дава надежда, че бизнеса в България ще продължи да се развива успешно в бъдеще и хора, като Валери ще са гръбнакът за развитието иновациите и технологиите.

Бихте ли участвал отново в инициативата?

Младен Йорданов: Да, разбира се. Ще съм съм щастлив и в бъдеще да мога да помогна на повече млади хора със съвети или потенциални възможности за кариерно развитие, както и да почерпя от техните свежи идеи.

Какво бихте посъветвал младежите, които тепърва ще бъдат част от кампанията “Обядвай с шефа на…”?

Младен Йорданов: Да следват мечтите си и да не се отказват. Често в кариерата и в живота си се сблъскваме с трудности, но аз лично вярвам че тези трудности ни изграждат като личности и ни правят по-силни. Вярвам, че  ако човек силно желае да постигне нещо, с усилия и ясно заложена цел – всичко е възможно.

Валери Коничева след срещата си с Младен:

Срещата с Младен Йорданов за мен беше любопитна, беше ми интересно да разбера повече за бизнес концепцията на Lagardere от човека, който стои зад целия процес. Избрах да кандидатствам за среща с него заради сходния профил, който имаме в образованието и интересния му кариерен път. Това е първата индивидуална среща за обяд, в която участвам, и определено ще участвам отново! Най-хубавото нещо, което може да прави човек в 20-те си години, а и през целия си живот, е да разширява мрежата си от контакти с успешни хора в различни сфери. 

Similar Posts