Интервю с Ирина Заркова от Райфайзенбанк – за участието й в Online Career MeetUp​​​

Ирина Заркова от екипа на Райфайзенбанк ще се срещне със студенти от България в първото издание на Online Career Meet-Up

На 25 март 2021 г. предстои пилотното издание на поредицата ежемесечни събития – Online Career MeetUp. В тях през цялата година ще вземат участие различни компании, които ще представят себе си и кариерните възможности, които предлагат, пред студентската аудитория на Talent Club BG. 

Ирина Заркова, заемаща длъжността Завеждащ сектор „Привличане на таланти и Работодателска марка“ в Райфайзенбанк, ще разкаже на студентите за:
„Райфайзенбанк – където традициите срещат иновациите“. 

Поканихме Ирина да ни отговори на няколко въпроса и да сподели очакванията си от събитието. 

1. Представете себе си и компанията, в която работите, с няколко думи.

Казвам се Ирина Заркова и вече над 10 г. съм част от екипа на Райфайзенбанк – една от водещите банки в България – като в момента отговарям за процеса по подбор и дейностите, свързани с позиционирането на банката като предпочитан работодател на пазара на труда.

2. Защо решихте да се включите в Online Career MeetUp?

Включваме се в събитието, защото срещите със студентите винаги са много вълнуващи за нас, радваме се, че можем да допринесем за това младите хора да могат да вземат информирано решение при избора на компания, в която да се реализират. Райфайзенбанк определено е разпознаваема като бранд, но искаме да представим банката и като работодател, с нейната уникална корпоративна култура и идентичност. Участието ни в Online Career MeetUp е добра възможност да разкажем малко повече за нас и да покажем, че Райфайзенбанк е едно модерно и готино място за работа – среда на сътрудничество, иновативно мислене, откритост и градивна комуникация.

3. Какво могат да очакват студентите от срещата си с Вас?

Интересна презентация, разнообразни възможности за кариерно развитие, позитивно отношение, готовност да ги изслушам и да отговоря на въпросите им.

4. Защо Raiffeisenbank? Какво Ви отличава от останалите? Коя е Вашата най-ключова ценност?

Това, което ни отличава от останалите е, че макар дейността ни да изисква да  работим в една доста регулирана среда, разчупваме стандартния модел на работа, като използваме иновативни agile и други методологии. Проактивно предлагаме начини за подобрение на работната среда и поемаме отговорността за тяхното реализиране. Ние сме банка, която разчупва парадигмите – стремим се към гъвкавост и адаптивност на всяко едно ниво!

Similar Posts