За Lidl Bulgaria

Lidl е водеща компания в бизнеса с търговия на дребно на хранителни стоки, като заема първо място в Европа и четвърто света.

Веригата е част от немската Schwarz-Gruppe. В международен план компанията е представена в 32 държави с мрежа от над 11 500 магазина и над 340 хиляди служители.

Lidl стъпва на българския пазар през 2010 г. Днес компанията има над 110 магазина в 50 града, 2 логистични бази – в Равно поле и Кабиле.

Чрез ефективните си процеси и ползотворно сътрудничество с доверени партньори компанията гарантира отлично съотношение качество-цена и внимателно подбран асортимент.

В основата на бизнес модел на компанията е разбирането ѝ за отговорност и устойчиво развитие. Затова сред ключовите приоритети на Лидл България са отговорността към продуктите и клиентите, служителите, бизнес партньорите, околната среда и местните общности.

Лидл България е коректен работодател за близо 4000 служители. Компанията предоставя множество възможности за кариерно и професионално развитие в различни сектори на дейност. Тя предлага едни от най-добрите условия за работа на пазара, които включват отлично заплащане и богат пакет допълнителни придобивки. Сред най-силните страни на Лидл България е устойчивият стремеж за инвестиция в младите хора със серия от програми, които са реален вход към успешна кариера. Те осигуряват на младежите специфични знания и умения, подкрепа и среда, за да разгърнат своя потенциал.

Всичко за Lidl като работодател и за отворените работни места в компанията може да научите на jobs.lidl.bg.


Обядвай със…
Драгомир Илиев – управител на Ресор “Стоково снабдяване и маркетинг” в Лидл България
Драгомир Илиев заема длъжността Управител ресор „Стоково снабдяване и маркетинг” в Лидл България през 2017 година. На нея отговаря за ключови екипи в компанията: служителите от „Стоково снабдяване“ са отговорни за управлението и координирането на цялостния процес по избора на продукти за магазините на Lidl в България, тяхното ценообразуване, преговорите с производителя, контрола върху качеството и достигането им до крайния клиент, а тези от „Маркетинг“ – за цялостната маркетингова стратегия на компанията и нейното управление.
Преди да поеме позицията е Chief Buyer в Lidl, като отговаря за отделите „Хранителни стоки собствена марка”. Извън компанията има богат опит в областта на директните продажби и управлението на заведения за бързо хранене.
Драгомир Илиев вярва, че успешният лидер е този, който насърчава креативното мислене, притежава смелостта да отстоява иновативните идеи и заедно със своя екип да ги превръща в реалност. В свободното си време обича да спортува.