Ани Ангелова – изпълнителен директор на Райфайзенбанк – среща отличения от банката победител в кампанията „Обядвай с шефа“ 2022

Четвъртото издание на кампанията “Обядвай с шефа на…” приключи с близо 500 кандидати, желаещи да обядват с шефа на над 30 компании. Неформалните срещи тази година се провеждаха в ресторанта на шеф Манчев, а именно “Cactus”. Сред първите успяли да осъществят обяда си бяха Ани Ангелова и Радослав Русинов.

Ани Ангелова е член на управителния съвет и изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор банкиране на дребно. Тя работи в банката над 25 години: малко след стъпването на Райфайзен в България. Преди да стане член на управителния съвет през 2007 г., преминава през всички стъпала, като започва от най-ниското.

След обяда си с победителя Радослав Русинов, Ани Ангелова споделя за преживяването.

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията?

Мотивираха ме от една страна желанието да споделям практични съвети с млади и амбициозни хора, и да им помогна да се ориентират по-добре в кариерата си. А от друга страна – да покажа, че да се работи в банка е вълнуващо и интересно.

Разкажете ни как премина срещата през Вашите очи.

Срещата с Радослав премина в много приятелски и конструктивен дух. Намерихме много общи интереси и сходен подход в редица области, например образованието,  кариерата. Говорихме си на един език от самото начало, което ни позволи да обсъдим различни теми по един приятен и за двамата начин.

Какво научихте от разговора си с победителя Радослав Русинов?

Разговорът ме обогати и зареди изключително много, научих много неща, но може би най-открояващо е, че ми вдъхна увереност в невероятния потенциал на младите хора в България.

Какви качества Ви впечатлиха у него?

Радослав ме впечатли в много отношения. Той е изключително позитивен млад човек с много голям потенциал, целенасочен, трудолюбив и широко скроен. Впечатлена съм от балансираната комбинация от всички тези качества.

Бихте ли участвали отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво бихте посъветвали бъдещите участници?

Бих участвала с удоволствие. Моят съвет към младите хора е да мечтаят смело и да вярват ,че всичко е възможно. А в контекста на тази инициатива бих ги посъветвала да си избират внимателно шефа, защото често шефът предопределя в голяма степен тяхното кариерно развитие.

А как изглежда една такава среща през очите на един 21 годишен младеж, който тепърва стартира равитието си в банковата сфера, можете да разберете от отговорите му.

Как научи за кампанията и какво те подтикна да кандидатстваш?

Научих за кампанията от Facebook и реших да участвам, защото възможността да почерпя от опита и знанията на топ мениджър в банковата сфера е безценен.

Разкажи ни как премина срещата през твоите очи. Оправда ли очакванията ти?

Срещата премина много добре. Разговорът ни вървеше гладко и успяхме да засегнем теми в доста различни области. Лекото притеснение, което имах изчезна почти веднага, защото веднага започнахме да говорим по различни интересни теми. Очакванията ми бяха надминати, защото разговорът вървеше плавно и за кратко време успяхме да се опознаем.

Както вече споменах, разговорът беше много ползотворен и определено ми въздейства силно. Г-жа Ангелова ми даде някои много ценни насоки за предстоящото ми професионално развитие. Също така обсъдихме и бъдещите ми планове за обучение и ми е много полезно и ценно, че успях да чуя нейното мнение за тях. Последно по споменаване, но не по важност, смятам, че научих доста от г-жа Ангелова как да подобря работната си етика, върху какви бъдещи квалификации да наблегна и какво е нужно за балансирано кариерно развитие. Осъзнах, че имах възможност да науча много от впечатляващо успешен човек и разговорът ни ще ми помогне не само сега, но и занапред. Видях, че характерите, интересите и приоритетите ни са доста сходни, и това още повече улесни комуникацията.

Какво научи от разговора си с Ани Ангелова и кой е най-важният съвет, който ти даде тя?

Най-важният съвет, който получих от нея, беше, че всеки постига успехи с различни методи и по различно време. Осъзнах, че няма гаранция, че ще постигнеш желаното достижение, независимо къде си учил, какво си работил или какви квалификации имаш. Г-жа Ангелова ми показа, че най-важното нещо е усърдието и лоялността, а експертиза и знания винаги могат да се придобият при достатъчно желания и усилия. Това е послание, което определено няма да забравя.

Промени ли се мнението ти за компанията след обяда?

Мнението ми не се е променило, защото познавах Райфайзенбанк като компания доста добре и преди обяда. Смятам, че това е една много интересна компания с ясна визия и цели, а обядът с г-жа Ангелова само затвърди това убеждение.

Би ли участвал отново в кампанията “Обядвай с шефа на…” и какво би посъветвал бъдещите участници?

Определено бих участвал отново в инициативата, защото виждам какво позитивно влияние има събитието върху мен. Научих много и осъзнах, че срещата ми помогна много за бъдещите ми планове.

Бих посъветвал участниците да се постараят да покажат с какво са уникални и интересни спрямо останалите конкуренти за събитието, но и да отделят време да подберат точния мениджър, да подготвят добре структурирани отговори на поставените въпроси. Мисля, че всеки трябва да бъде естествен при кандидатстването и да бъде спокоен по време на срещата, защото това не е изпит и могат да се извлекат само позитиви. Не на последно място, бих посъветвал бъдещите участници да проучат предварително мениджъра, с когото ще се срещат, защото така разговорът ще е още по-естествен и ще върви гладко.

Similar Posts