“Обядвай с шефа на…” DXC – Николай Драгиев – Директор в DXC Technology България

Петото издание на кампанията “Обядвай с шефа на…” привлече изключителни млади таланти, които заявиха своето желание да се срещнат с избрани от тях лидери на топ компании.

Един от примерите за това е Яни Лозанов, който съвсем заслужено си спечели възможността да се срещне с Николай Драгиев – директор в DXC Technology България. За следващото издание на инициативата, Яни си пожелава да застане “от другата страна на масата”. С качествата, които притежава, нямаме никакви съмнения, че това ще се случи съвсем скоро!

Вижте какви спечатления е оставила срещата у Николай и Яни и какви съвети споделят те към бъдещите участници в кампанията.

Николай е директор в DXC Technology България и ръководител на направление Модерно Работно Място. Започва кариерата си като ИТ специалист, избира да се развива като мениджър преди малко повече от 10 години и последователно развива лидерските си качества на различни ръководни длъжности. Най-голямо удовлетворение намира в изграждането на екипи и е натрупал опит с предизвикателства в ръководенето на такива дори в САЩ, Коста Рика и Нигерия. Освен че може да сподели добри практики за кариерно развитие, силно вярва в смисъла от подпомагането на персоналното израстване.

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

В DXC осъзнаваме отговорността си за развитието на таланти и на ИТ сектора. Участието в инициативи като тази ни дава възможност да споделим опит и да получим обратна връзка от млади и амбицирани хора като Яни.

Какво определи избора Ви на победител сред кандидатите? С какво Ви „спечели“ Яни? 

Изборът беше труден, тъй като всички кандидати бяха интересни по своему. Интересите на Яни в областта на изкуствения интелект и софтуерното инженерство са близки до визията на DXC за бъдещето, това до голяма степен наклони везните.

Бихте ли ни разказал как мина срещата през Вашите очи? Какво ще запомните най-ярко от нея?

Имах възможността да разговарям с млад човек в началото на своята кариера, който в същото време има вече достатъчно ценен опит и осъзната визия за своето бъдещо развитие. Беше интересно да открием общи интереси в областта на изкуствения интелект и какво той носи като позитиви, но и като рискове. Обсъдихме също някои от проблемите при стартиране на собствен бизнес и как да наложиш нов продукт на пазара.

Какви според Вас са най-силните личностни качества на Яни?

Уважавам ясната визия на Яни за неговото развитие, къде иска да стигне и защо, как смята да постигне целите си.  Както и осъзнаването му, че всички заедно помагаме за развитието на нашата родина и изграждането на едно по-добро бъдеще за нашите близки, приятели и сънародници.

Научихте ли нещо ново от разговора си с него? Ако да, какво е то?

По-скоро затвърдих мнението си, че оформянето на ясна цел и преследването ѝ могат да събудят огромна енергия и плам, както и да провокират креативност.

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

С удоволствие, преживяването беше обогатяващо за мен и се надявам да е било такова и за Яни.

Какво бихте посъветвал бъдещите участници в кампанията?

В процеса на подбор да формулират какво очакват от инициативата и с какво конкретният „шеф“ би могъл да допринесе за изпълнението на тези очаквания.

Яни също споделя своите впечатления след срещата си с Николай Драгиев.

Как разбра за кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво те мотивира да участваш в нея?

“От уста на уста”. Мотивира ме това да се срещам с успели хора, по чиито стъпки искам да вървя.

Защо избра среща именно с лидера на DXC – Николай Драгиев?  

Големият му опит в сферата на разработката на Софтуер, като мениджър, е безценна, тъй като работя, по стартирането на бизнес в сходна сфера, сферата на AI.

Би ли ни разказал как мина срещата през твоите очи? Кой е най-яркият момент, който ще запомниш от нея? 

Срещата мина изключително ползотворно за мен, надявам се и за Николай. Питах го много различни въпроси, чиито отговори не можеш да откриеш в учебниците, а само с години опити и грешки. Не мога да избера „най-ярък момент“, тъй като времето отлетя неусетно.

Кои личностни качества на г-н Драгиев ти направиха най-силно впечатление? Има ли нещо, което би „си взел“ от него като модел на поведение и отношение към кариерата?

Бих си взел от него начинът му на мислене спрямо управлението на бизнес, както и стратегията за балансиране на личен с бизнес живот.

Кой беше най-ценният съвет, който ти даде той?

Да продължавам с начинанието ми, независимо колко трудности ще срещна, и че ако съм достатъчно упорит, ще успея!

Би ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Да, бих, надявам се следващия път обаче аз да бъда от другата страна на маста. 🙂

Какво би посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Да не се чувстват все едно са на среща с лектор в университет, а да се отпуснат и да почерпят от опита, който не може да се научи от учебниците.

Similar Posts