“Обядвай с шефа на…” Sutherland – Димитър Гълъбов – Изпълнителен директор на Sutherland за България

С огромно удоволствие споделяме с вас какви са впечатленията на Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на Sutherland за България, от участието му в кампанията “Обядвай с шефа на…” през 2023 г. Димитър подкрепя инициативата ежегодно, още от самото й създаване. Вижте какво разказа той след срещата си с победителя сред младежите, кандидатствали за обяд с него – Яни Лозанов. А след това, Яни също разказва за срещата.

Димитър Гълъбов е изпълнителен директор на Съдърланд за България от 2015 г. В рамките на тези осем години, компанията в България се е разширила значително в оперативно и финансово отношение.
Димитър има над 20 годишен опит в бизнес развитие и управление на центрове за обслужване на клиенти, центрове за изнесени услуги и бизнес процеси, както и такива за споделени услуги.
Заемал е управленски роли в международни компании от различни сектори – телекомуникации, клинични изследвания, автомобилно производство и управление на бизнес процеси.
Магистър по икономика от УНСС и по бизнес администрация от Американския университет в България.

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Димитър Гълъбов: Участвам в кампанията от самото й създаване и съм мотивиран от възможността да се срещам с млади хора в началото на тяхната кариера, да чуя какво ги вълнува, да стана част от техните истории и житейски планове, да черпя от тяхното вдъхновение и ентусиазъм и в същото време да се опитам да им бъда полезен с практически съвети, споделяйки личен опит и знания. Всяка среща е уникално изживяване, което ме обогатява, а младите хора, с които се срещам наистина ме вдъхновяват.

Какво определи избора Ви на победител сред кандидатите? С какво Ви „спечели“ Яни?

Димитър Гълъбов: Впечатли ме неговата зрялост и ясна визия за това, което би искал да прави и постигне в живота, значителните умения в сферата на дигиталните технологии, които е усвоил за кратката си професионална кариера досега и които вече прилага на практика, както и предприемаческият му дух, с който вече е дефинирал две собствени бизнес идеи, над чиято реализация той вече работи усилено.

Бихте ли ни разказал как мина срещата през Вашите очи? Какво ще запомните най-ярко от нея?

Димитър Гълъбов: Премина изключително приятно, проведохме много свободен и непринуден разговор по различни теми, обсъдихме бизнес плановете на Яни и как бих бил полезен за реализирането му. Увлечени в разговора, обяда премина неусетно бързо и както винаги останаха теми за по-нататъшно обсъждане, които смятам да покрием на следващата ни среща, възможно най-скоро. Ще запомня най-вече силното впечатление, което ми направи Яни като млад и осъзнат талант с огромен потенциал и ясни цели.

Какви според Вас са най-силните личностни качества на Яни?

Димитър Гълъбов: Много зрял за годините си, отличен събеседник, умеещ да изслушва и да задава правилни въпроси, човек с много добра преценка и реалистични очаквания.

Научихте ли нещо ново от разговора си с него? Ако да, какво е то?

Димитър Гълъбов: Както винаги, научих изключително много, основно за сферата, в която са проектите, към които се е насочил.

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Димитър Гълъбов: Разбира се, това е едно незабравимо преживяване и неизчерпаем източник на вдъхновение.

Какво бихте посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Димитър Гълъбов: Да не пропускат възможността да участват, гарантирано ще получат поне толкова, колкото ще дадат на своя събеседник.

За първи път ли участваш в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Яни Лозанов: Не, участвам за трети път в кампанията. 🙂

Защо избра Димитър Гълъбов?

Яни Лозанов: Избрах Димитър Гълъбов основно заради големия опит, който е натрупал, в сфера, която е много близка до тази, към която съм се насочил.

Би ли ни разказал как премина обядът? Кое е най-важното нещо, което ще “си вземеш” от преживяването?

Яни Лозанов: Обядът премина страхотно и времето отлетя неусетно! Със сигурност ще “си взема” важните съвети, които ми даде, от гледната точка на човек, управляващ наистина колосална фирма.

Кои личностни качества на Димитър ти направиха най-силно впечатление?

Яни Лозанов: Изключителната му харизма и факта, че иска да помага на младите да се развиват.

Кой беше най-ценният съвет, който ти даде той?

Яни Лозанов: Да не се отказвам и да не ме е страх да тествам идеите си!

Би ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Яни Лозанов: Да бих участвал отново, т.к. това е страхотна възможност за младежите да се срещнат с хора, изминали пътя, по който те сега вървят.

Какво би посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Яни Лозанов: Не се страхувайте да питате! Няма такова нещо като “глупав въпрос”.

Similar Posts