За „Монделийз Интеренешънъл“

Монделийз Интеренешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) дава възможност на хората да похапват правилно в повече от 150 държави в целия свят. С нетни приходи от приблизително 31 милиарда долара за 2022 г., Монделийз Интеренешънъл управлява бъдещето на продуктите за похапване с емблематични глобални и местни марки като бисквити OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone.; местните търговски марки като “Морени”, “Своге”, “Сезони”. Компанията е горд член на Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 и Dow Jones индекс за устойчивост.

Българското дружество е част от бизнеса на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа, заедно с Румъния, Гърция, Кипър и пазарите от Източна Адриатика. В България, Монделийз Интернешънъл има и два завода в гр. Своге и Казичене. Само в Своге Монделийз произвежда шоколада Milka Peanut Caramel. Там също се произвеждат и местни брандове, като шоколадите „Своге“, но и международните брандове Milka, Cadbury и др. Те се дистрибутират в над 40 държави на 6 континента.

През 2022 г. MDLZ формално се интегрира с наскоро придобитата Chipita Global S.A. – лидер в ЦИЕ за изпечени пакетирани храни. Продуктите на Chipita в момента достигат до 2 милиарда потребители в над 50 страни.

Мисията на Монделийз е да бъде лидер в бъдещото на похапването, като предлага правилните храни в точния момент, направени по правилния начин. И компанията нарича този подход Snacking Made Right.

Следвайте Монделийз Интернешънъл в:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mondelezinternational/
Facebook: https://www.facebook.com/mondelezinternational/
Twitter: https://twitter.com/MDLZ


Обядвай с…
Мария Лазарова – Kънтри мениджър на “Монделийз” в България
Мария Лазарова е кънтри мениджър на Монделийз в България. Преди това, в ролята си на мениждър планиране на категория „Бисквити“, Мария успешно управлява планирането и позиционирането на категорията и продуктите в пазарите от Югоизточна Европа. С богатия си опит в областта на продажбите и планирането и с история повече от 17 години в Монделийз Интернешънъл, Мария е доказала своята решителност и стремеж към успех, преминавайки през различни етапи на бизнеса, сред които: различни търговски позиции в компанията, секторен мениджър за страната, търговски мениджър за Сърбия и Босна и Херцеговина и наскоро мениджър „Планиране на категориите и активациите“ за Югоизточна Европа.
Като кънтри мениджър, Мария работи активно с българския екип, фокусирана изцяло върху българския пазар. С опита, който има досега, тя продължава да осъществява амбицията на компанията да постига устойчив и печеливш растеж, позиционирайки добре марките на Монделийз на пазара у нас, като същевременно да развива служителите и стратегията на компанията „Snacking Made Right“ в България, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.

Още за Монделийз


Кандидатствай за лична менторска среща с Мария Лазарова
като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: