НОТО – Бързоразвиващ се български финтех стартъп

Нашият бизнес

Финтех индустрията и регтех домейна, който е свързан с картови плащания, транзакции и превенция на измами и пране на пари, е и ще бъде една от най-бързоразвиващите се в технологичния сектор. Появата на все по-иновативни методи за плащания, нарастващото онлайн потребление и средна стойност на разплащания изискват повече регулации и механизми за превенция на финансови измами и пране на пари.

Тук идват на помощ иновативни бизнеси и продукти като НОТО, които благодарение на умни технологии, висока експертиза и силен отборен екип, успяват да се напреварват с тенденциите в сектора и да предложат широкоспектърно технологично решение, с което да помогнат на компаниите да намалят загубите от финансови измами и да превантират опитите за пране на пари.

От първия клиент компанията винаги е била на печалба. През 2020 година НОТО влиза в индекса Deloitte Technology Fast 50, където в специалната категория „Изгряващи звезди“ e класирана на 19-о място с 267% ръст на приходите. От тогава насам компанията има органичен ръст всяка година, без да използва външно финансиране.

Компанията ни се радва на международни клиенти, като отчитаме високо ниво на удовлетвореност и клиентска лоялност. Ако трябва да се опишем с едно изречение – ние сме успешен български стартъп, който предлага иновативен продукт в една бързоразвиваща се и динамична индустрия.

Нашият продукт

НОТО е софтуер, който помага на клиентите ни да превантират финансови измами и опити за пране на пари. Продуктът ни стои на пътя на плащането, напр. когато заплатите с карта и чакате няколко секунди да се оторизира транзакцията.

Софтуерът ни помага на нашите клиенти – международни банки, компании за обработки на плащания, гейминг, крипто и финтех компании, да намалят загубите от финансови измами с цели 50%, и да оптимизират ръчните си операции по проверка на финансови транзакции с до 75%.


Предоставяме на клиентите си сложно, но в същото време умно и гъвкаво технологично решение, което носи едновременно широк спектър от функционалности, но и остава адаптивно за нуждите на клиентите.

От технологична гледна точка възможностите за учене са безкрайни. Поддръжката на софтуер, който сканира транзакции за части от секундата с обеми десетки хиляди на ден и работи 24/7 365 дни в годината, провокира колегите ни в технологичния екип да откриват и създават решения, за да работи софтуера по опростен, но изключително умен и автоматизиран начин.

Финтех индустрията е една от най-бързоразвиващите се и модерни за работа индустрии, където резултатите са бързи, иновациите са широко прегърнати, и проактивността се отблагодарява бързо.

Нашите хора

„При нас хората имат инициативата да предлагат решения и не се притесняват да ни кажат какво мислят“, споделя Иван Стефанов, Главен изпълнителен директор и съосновател, в интервю за Forbes.

Ако трябва да опишем културата на НОТО, то най-общата дума би била вътрешно предприемачество. За нас не е важно в колко часа започваме или свършваме работа, как организираме времето си или почивките си – фокусът при нас се измерва с високите резултати, удовлетвореността на клиентите ни, и уважението и екипния дух между колегите.

Повечето вътрешни иновации, подобрения на продукта, системите и процесите, се инициират от самите ни екипи и без значение от нивото им в йерархията и годините опит. Всеки има трибуната да даде предложение и полето да го реализира успешно.

Ние сме мястото, в която можеш да седнеш на бюрото си по шорти, и да работиш по иновативен и качествен продукт, който ще бъде оценен от най-големите банки и финтех компании по света. Където можеш да пиеш по бира със СЕО-то и да разкажеш най-новите си идеи, предложения и обратна връзка свободно.

И не на последно място – ние сме екип, в който разнообразието и различията са приети с отворени врати – нямаме квоти, нито бариери, а разнообразието от възрасти, интереси и специфики у хората правят работното място още по-обогатяващо.


Обядвай с…
Апостол Терзиев – Chief Technology Officer (CTO)
Апостол е Главен технологичен директор (CTO) в НОТО. Той е софтуерен инженер с над 22 години опит в програмирането и менажирането на стратегически софтуерни проекти и екипи.
Апостол стартира кариерата си като хардуерен инженер, кратко след като се дипломира като бакалавър по Индустриална Автоматизация в Университета по Химични Технологии и Металургия (“ХТМУ”). Тогава става част от екипа на Инрей Солушънс (Inray Solutions), където разработва и изгражда прототипи на различни вградени системи, включително и на измервателните и контролни системи използвани в блоковете на ТЕЦ “Марица Изток”.
През 2006г. Апостол придобива магистърска степен по Индустриална Автоматизация в ХТМУ и започва работа като част от местна компания поддържаща вътрешно-административната платформа на световноизвестния рекламен гигант Publicis.
Две години по-късно Апостол става част от екипа на Скрил (Skrill), сега Пейсейф Груп (Paysafe Group) като ръководител на екип от софтуерни инженери. Той е първият избор на компанията за лидер на всеобхватен проект за обновяване на цялостната технологична и софтуерна база с фокус върху пълната миграция на платформата за разплащания и пренаписването на софтуерния код на нов програмен език (Java).
След шест години в компанията, Апостол прави следващата стъпка в кариерата си като Главен Софтуерен Архитект в Комфо (Komfo), датска софтуерна компания по-късно придобита от Фалкон (Falcon.io) – платформа разработваща софтуер в областта на медиите и продажбите онлайн.
От 2017г. Апостол е част от екипа на НОТО и отговаря за създаването и поддръжката на цялостната софтуерна архитектура на компанията.

Кандидатствай за лична менторска среща с Апостол Терзиев

като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: