За ФЬОНИКС Фарма

ФЬОНИКС Фарма е дистрибутор на фармацевтични продукти и компания с над 25 години присъствие на българския фармацевтичен пазар. За това време сме натрупали много опит, знания и умения, които днес надграждаме и прилагаме в подкрепа, както на нашите клиенти и партньори, така и на фарма сектора като цяло. Като част от немската Група ФЬОНИКС, нашата компания има стабилна и сигурна основа, на която да стъпи и смело да върви напред в своето развитие.

Успехът на компанията през всички тези години се дължи най-вече на екипа от хора, вече над 670 служители в цялата страна, които работят всеотдайно и извеждат фирмата на челни лидерски позиции. Днес ФЬОНИКС Фарма е много повече от дистрибутор на фармацевтични продукти. Ние сме интегриран доставчик на здравни услуги, което ни прави водещи в това начинание.

Предлагаме пълна гама от услуги с добавена стойност, като сред тях бихме отличили нашето Ексклузивно представителство на водещи производители – това са предимно европейски компании, които се доверяват именно на нас да представяме и предлагаме техните продукти на българския пазар.

На следващо място се нареждат аптечен и болничен пазар, където работим с 3 000 аптеки и 250 болници, на които предлагаме портфолио от над 12 000 продукта и ежедневни доставки на стока.

Разработването на здравен софтуер „Аптека Експерт“, който има над 40% пазарен дял сред аптеките в България, контакт-центъра за обслужване на клиенти, преддистрибуция – услугата ни към партньори за съхранение на лекарствени и медицински продукти, дългосрочни бизнес отношения с доказани производители в областта на висококачествените медицински изделия и консумативи, електронна търговия към крайни клиенти и още много други специализирани услуги, които предлагаме.

Нашата философия и нашите ценности са насочени към надеждност, уважение и иновативност във всички аспекти на нашата дейност, което ни прави предпочитан партньор в здравеопазването, водещ участник във важните процеси на фармацевтични пазар и отговорен работодател.

За повече информация www.phoenixpgarma.bg


Обядвай със…
Николай Колев – Управляващ Директор и Председател на Управителния съвет на ФЬОНИКС Фарма, България, Управляващ директор на Фармексим и Хелп Нет, Румъния

Николай Колев има над 25 години опит във фармацевтичния и финансовия сектори. Той е заемал управленски, маркетинг и търговски позиции на няколко пазара. Неговият кариерен път във фармацията започва в компанията Актавис (днес ТЕВА) на позицията мениджър Бизнес развитие за международни пазари. По-късно поема управлението на Профи Кредит и ролята на председател на Управителния съвет за България, Централна Европа, Русия и част от Азия.

Към ФЬОНИКС Фарма България, Николай Колев се присъединява през 2017 година като управляващ директор и председател на Управителния съвет. В началото на 2022 година Николай Колев пое управлението на компаниите Фармексим и Хелп Нет, част от немската Група ФЬОНИКС (PHOENIX Group) в Румъния.

Днес той заема позициите на Управляващ Директор и Председател на Управителния съвет на ФЬОНИКС Фарма, България, Управляващ директор на Фармексим и Хелп Нет, Румъния, председател на Управителния съвет на българската (БАТЕЛ) и румънската Асоциации на търговците на едро с лекарства и е член на Борда на Европейската Федерация на аптечните вериги.