За Пощенска банка

Пощенска банка, част от Юробанк Груп, има над 30-годишно успешно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България и е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в сектора. Компанията е отличена като „Топ работодател“ от Top Employers Institute, който сертифицира най-добрите места за работа в света.

Пощенска банка е модерна, универсална банка,  която заема стратегическо място в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България. Тя е един от лидерите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните продукти, както и по отношение на продуктите за корпоративни клиенти – от малки фирми до големи международни компании с присъствие в страната.

Преобръщаме представите за традиционна банка и разчупваме клишето за банката като консервативно място за работа. Служителите ни работят с финансови продукти от ново поколение в обновени офиси и клонове с изключителен дизайн. Създаваме среда, която дава възможност на хората в екипа ни да се развиват, израстват и да реализират и най-нестандартните си идеи. Работим с грижа за човека, обществото и природата и създаваме нов финансов свят, който съчетава най-доброто от традиционното и дигиталното банкиране.

Разполагаме с една от най-добре развитите клонови мрежи и модерни дигитални канали за банкиране на пазара, като многократно банката е награждавана за своите иновации.

Развиваме също редица проекти, свързани със социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса и обществото в сферите: образование, култура, грижа за околната среда и дигитални иновации.

В сферата на човешките ресурси банката също е ориентирана към високите технологии, като непрекъснато подобряваме преживяването на кандидати и служители и го персонализираме. Залагаме на иновативни подходи, канали и технологии, сред които: геймификация в дигитална и VR среда при подбор, онбординг и обучение, кандидатстване за стаж с Instagram CV в специалния канал PostbankSuperstarter, първият в България кариерен чатбот във Viber, кариерен сайт с игровизация, интерактивна Learning платформа с персонализиран портал, симулатор за обратна връзка с ChatGPT и др. Ние сме и първата банка в България със собствен канал в Tik-Tok.

Като топ работодател Пощенска банка подкрепя и насърчава талантите, идеите, визията и стремежите на своите над 4000 служители. Нашите силни страни са: вдъхновяващо ЛИДЕРСТВО, доказана СТАБИЛНОСТ, динамично РАЗВИТИЕ и изключителна ЕКИПНОСТ. Те са в основата на предложението за стойност на банката като работодател, т.нар. Employee Value Proposition (EVP), създадено през погледа на служителите.

Да работиш за Пощенска банка е начин да откриеш вселена от нови възможности заедно с нас.

Научи повече за банката като работодател от нашия кариерен сайт www.careers.postbank.bg Там можеш да се предизвикаш и със специална куиз-игра, която ще те отведе на интергалактическо пътешествие, за да разбереш, какви са най-подходящите позиции за теб, спрямо профила ти.


Обядвай с…
Румен Радушев – мениджър сектор „Банкиране на дребно“
Румен Радушев има над 15 години мениджърски опит във водещи международни банки, опериращи на българския пазар. От 2019 г. е мениджър сектор “Банкиране на дребно” в Пощенска банка.
Отговорностите му във финансовата институция покриват реализиране на стратегически цели по отношение на бизнес резултати в цялостния ритейл, включително продукти за жилищно и потребителско кредитиране, бизнес кредити, депозити, карти и едни от най-модерните дигитални решения.
За последните близо 10 години с екипите на банката внедрява множество иновации, сред които дигитален портфейл, дигитални зони за експресно обслужване, последното поколение чатбот EVA и много други продукти и услуги, отличени с над десетки български и международни престижни награди. Сред тях са „Най-добра банка в банкирането на дребно“ за последните четири поредни години, както и отличията „Най-добра дигитална банка“ и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards на базираното в Лондон издание World Finance magazine; наградата „Банка на годината“ на Асоциация „Банка на годината“; отличието за „Иновации“ на сп. „Икономика“ и КРИБ; наградата за Excellence in Customer Centricity в европейския бизнес конкурс The Retail Banking Awards и др.
Румен Радушев е завършил „Финанси“ в УНСС, притежава магистърска степен (MBA) от Westminster Business School, Лондон и е специализирал банкиране на дребно на множество обучения в Англия, Австрия, Италия и др. Член на Изпълнителния комитет на Пощенска банка и лектор по иновации и дигитализация в банкирането на български и международни форуми.

Още за Пощенска банка


Кандидатствай за лична менторска среща с Румен Радушев

като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: