За Пощенска банка

Пощенска банка, част от Юробанк Груп, има 30-годишно успешно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България и е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в сектора.

Пощенска банка е модерна, универсална банка, четвърта по активи в страната и заема стратегическо място в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България. Тя е един от лидерите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните продукти, както и по отношение на продуктите за корпоративни клиенти – от малки фирми до големи международни компании с присъствие в страната. Банката разполага с една от най-добре развитите клонови мрежи и модерни дигитални канали за банкиране на пазара, като многократно е награждавана за своите иновации.

В Пощенска банка работим с грижа за човека, обществото и природата и създаваме нов финансов свят, който съчетава най-доброто от традиционното и дигиталното банкиране. Развиваме редица проекти, свързани със социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса и обществото в сферите: образование, култура, грижа за околната среда и дигитални иновации.

Като топ работодател нашата банка подкрепя и насърчава талантите, идеите, визията и стремежите на своите над 3000 служители. Създадохме нашето предложение за стойност като работодател, т.нар. Employee Value Proposition (EVP) през погледа на хората в екипа ни, защото те най-точно могат да отговорят на въпроса какво прави нашата банка предпочитано място за работа. Вдъхновяващо ЛИДЕРСТВО, доказана СТАБИЛНОСТ, динамично РАЗВИТИЕ и изключителна ЕКИПНОСТ са основните акценти в нашето EVP, създадено през погледа на служителите.

Да работиш за Пощенска банка е начин да откриеш вселена от нови възможности заедно с нас.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК


Обядвай със…
Димитър ШумаровИзпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка
Димитър Шумаров се присъединява към екипа на Пощенска банка през юли 2012 г. като изпълнителен директор и главен финансов директор на финансовата институция.
Преди това в продължение на 16 години работи в Обединена българска банка, където, като главен финансов директор, се занимава с цялостното финансово управление, както и с управлението и координацията на процеса на бизнес планиране и бюджетиране.
Опитът му в банковата и финансовата сфера се допълва и от други позиции. В периода 1992-1996 последователно е бил член на Съвета на директорите на Търговска банка Биохим, председател на Надзорния съвет на София банк, директор Икономически анализ и прогнозиране в Банковата консолидационна компания и други.
Преди да се насочи към банковия сектор работи в отдел „Бюджетна политика“ на Министерството на финансите, където участва в разработването на концептуалната макроикономическа рамка за конструиране на консолидирания държавен бюджет.
Димитър Шумаров е завършил Университета за национално и световно стопанство с магистърска степен по „Социално-икономическо планиране“, където е бил и хоноруван асистент в департамент „Маркетинг и стратегическо планиране“.
Член е на Съвета на директорите на Клуба на финансовите директори в България.

Още за Пощенска банка