За Пощенска банка

Пощенска банка, част от Юробанк Груп, има над 30-годишно успешно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България и е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в сектора.

Пощенска банка е модерна, универсална банка,  която заема стратегическо място в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България. Тя е един от лидерите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните продукти, както и по отношение на продуктите за корпоративни клиенти – от малки фирми до големи международни компании с присъствие в страната.

Банката разполага с една от най-добре развитите клонови мрежи и модерни дигитални канали за банкиране на пазара, като многократно е награждавана за своите иновации.

В Пощенска банка работим с грижа за човека, обществото и природата и създаваме нов финансов свят, който съчетава най-доброто от традиционното и дигиталното банкиране.

Развиваме редица проекти, свързани със социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса и обществото в сферите: образование, култура, грижа за околната среда и дигитални иновации.

Като топ работодател нашата банка подкрепя и насърчава талантите, идеите, визията и стремежите на своите над 3000 служители. Създадохме нашето предложение за стойност като работодател, т.нар. Employee Value Proposition (EVP) през погледа на хората в екипа ни, защото те най-точно могат да отговорят на въпроса какво прави нашата банка предпочитано място за работа. Това са нашите силни страни: вдъхновяващо ЛИДЕРСТВО, доказана СТАБИЛНОСТ, динамично РАЗВИТИЕ и изключителна ЕКИПНОСТ. Те са и основните акценти в нашето EVP, създадено през погледа на служителите.

Да работиш за Пощенска банка е начин да откриеш вселена от нови възможности заедно с нас.

Научи повече за банката като работодател от нашата дигитална брошура ТУК

Повече информация за компанията  ще намериш ТУК


„Основна задача на нас мениджърите и лидерите в Пощенска банка е да вдъхваме доверие на хората, с които работим и особено на талантливите и амбициозни младежи, каквито са участниците в инициативата „Обяд с шефа“. Това се случва по естествен начин, когато самите ние действаме като модел за подражание и утвърждаваме на практика с поведението си ценностите на нашата банка. Именно доверието съдържа частица от всяка друга от 10-те ни ценности. То се гради с прояви на уважение, справедливост, екипност и емпатия; поддържа се чрез високи и устойчиви нива на качество и ефективност, а в днешната динамична бизнес среда на постоянни промени, доверие се печели с иновативност и креативност. Младите хора, които избират Пощенска банка за своя кариерен път, могат да очакват, че ще ги вдъхновим, ще инвестираме в таланта им, ще им дадем сигурност заедно с интересни предизвикателства. И най важното – ще им се доверим.

Може би ти си човекът, с когото ми предстои да се срещна, може да си и бъдещ колега, сигурен съм, че можеш да бъдеш това, за което мечтаеш. Очаквам с интерес срещата си с теб!“

Обядвай със…
Ангел Матеев – Генерален мениджър сектор “Банкиране на дребно”

Ангел Матеев е част от екипа на Пощенска банка повече от 18 години. Отговорностите му покриват целия спектър в сектор „Банкиране на  дребно“ – Стратегическото развитие на клонова мрежа, банкиране малък бизнес, индивидуални и заможни клиенти, дигитални канали и иновации.

Банковата си кариера започва преди 23 години и през професионалния си път заема различни мениджърски позиции – Управител на клон, Регионален Мениджър, Началник Управление „Банкиране Малък Бизнес“.

Завършил е магистратура по макроикономика в СУ „Св. Климент Охридски“ и има бакалавърски степени по бизнесадминистрация и английска филология.

Фокусиран е върху дигиталната трансформация и иновациите с голям опит в стратегическото управление, мотивацията и развитието на ключови мениджъри в екипа. Под негово ръководство през последните години retail екипът на Пощенска банка постигана впечатляващ ръст на пазарния дял, както в кредитирането на домакинствата, така и в депозитите на физически лица и спечели поредица от престижни награди, сред които отличието за „Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ (Best Retail Bank, Bulgaria) за последните пет поредни години от международния конкурс World Finance Banking Awards, организиран от авторитетното международно издание World Finance, което следи и анализира световната финансовата индустрия, бизнес и икономика.


Още за Пощенска банка