За Обединена Българска Банка

Белгийската КВС Груп е най-голямата банково-застрахователна група в България. КВС Груп в България обединява дружества с дългогодишна история и богат опит.

Компаниите, част от КВС Груп в България, са Обединена българска банка, KBC Банк, ДЗИ Общо застраховане, ДЗИ Животозастраховане, ОББ Пенсионно осигуряване, ОББ Интерлийз, ОББ Асет Мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер, КВС Клон България. Те предлагат пълния спектър от финансови услуги, включително лизингови, управление на активи и факторинг.

ОББ е учредена през 1992 г. чрез сливането на 22 български регионални търговски банки.

След придобиването на ОББ от страна на белгийската група банката получи най-високия кредитен рейтинг в България по оценка на Fitch – ‘A-‘, който е по-висок от този на България. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа ОББ разполага с клонове на територията на цялата страна.

Банка и застраховател заедно – защо?

Вярваме, че нашите клиенти не мечтаят за кредит или застраховка, а за свой дом, кола, пътешествие. Вярваме, че искат да се чувстват спокойни и сигурни за себе си, своите близки, имуществото си. За да го постигнат, се нуждаят от финансиране и застраховки. Банково-застрахователният модел на КВС, който OББ и ДЗИ успешно развиват на българския пазар, дава именно това предимство на клиента – да получи цялостни финансови решения, пестейки средства и време. Това е нашето уникално предимство.


Обядвай със…
Питър Рубен – главен изпълнителен директор на ОББ
Питър Рубен е кънтри мениджър на KBC Груп в България, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ОББ. До назначаването си на тези позиции е главен изпълнителен директор на KBC Bank в Ирландия.
Започва кариерата си през 1992 г. като счетоводител „Корпоративно банкиране“ в Kredietbank (сега KBC) в Лондон. От 1994 г. до 1998 г. е директор на иберийското представителство в Мадрид. След една година в Брюксел като мениджър „Управление на сметки“ в отдел „Мултинационални компании“ на Групата става генерален мениджър „Корпоративно банкиране“ на клона в Париж през 1999 г. От 2005 г. до 2010 г. е изпълнителен директор „Корпоративно банкиране“ в банка CSOB в Чехия.
Между 2010 и 2017 г. e старши управляващ директор и член на Управителния съвет на K&H Bank&Insurance в Унгария. По-късно през 2017 г. става старши генерален мениджър „Групов кредитен риск“ в централния офис на KBC Груп в Брюксел. През 2019 г. Питър Рубен е назначен за главен изпълнителен директор на KBC Bank в Ирландия, където работи до заемането на настоящата си позиция на кънтри мениджър на KBC Груп в България, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ОББ.
Питър Рубен е завършил университета в Льовен, Белгия с магистърска степен по право. По-късно получава и MBA степен от Vlerick Business School, Белгия.
Владее холандски, френски, английски, испански и немски.