За Alorica

Alorica е водеща американска BPO (Аутсорсинг) компания, която е създадена през 1999 г. Има над 100 000+ служители и офиси в над 14 държави. Локацията в София, България е първата в Европа, която отваря през 2018 г. Към днешна дата има 1400+ служители, които работят за проектите на територията на България.

През 2020 г., в началото на Covid-19 епидемията, Alorica успяват да добавят към портфолиото си един от най-големите си клиенти на глобално ниво. Дават възможност за работа на 850 човека в рамките на 6 месеца, които работят при 100% дистанционен модел – работа от вкъщи.

Поддържат 30 езика, като дори някои от редките казашки, норвежки и кюрдиш. През 2021 г. отварят врати и в Полша. Благодарение на дигитализацията и тяхната гъвкавост, служителите им работят отново в 100% дистанционен режим, като в Полша все още нямат отворен физически офис.

40% от мениджмънт екипа са повишения на вътрешно ниво. Една от политиките им е да дават възможност за развитие първо на техните служители. Разнообразието от проекти, което имат, дава възможност за работа за всеки един бъдещ кандидат, като опитът и годините нямат значение за тях. Aloroca предлагат стартово обучение, а след това последващи обучителни сесии, като така инвестират в колегите си и тяхното по-добро развитие.


Обядвай със…
Abhilash Ali – Site Director 
Абу е част от Alorica от 2019 година. Работил е с екипа, свързан с глобалните бизнес услуги, заемайки позицията Business Process Integration Manager. Той има опит в бизнес анализи, качество и контрол, обучения, работа с клиенти и др. През своята кариера е работил за Филипините, Колумбия, а сега – България. Ръководил е множество проекти в Европа, Северна Америка и Азия. Има над 19 години опит е BPO (Аутсорсинг) услугите.

Някои от интересните факти за него са, че е голям фен на моторите, катеренето, планините и може да създава бижута, мебели и дори мотори!