За Aurubis

„Аурубис България“ е част от Aurubis AG – водеща международна група за производство на метали, базирана в Хамбург, Германия. Нашите продукти стоят в основата на ключови световни тенденции като дигитализацията, използването на възобновяеми енергийни източници, електрическите автомобили и урбанизацията.

Заводът на „Аурубис България“ е разположен в Средногорието и от създаването си до днес е неделима част от историята на региона и развитието на България. „Аурубис“ е най-големият корпоративен данъкоплатец в страната, със структурно значение за българската икономика. Основната дейност на компанията е преработването на медни концентрати. Произведената в завода рафинирана мед се търгува на Лондонската метална борса, където е регистрирана под собствена марка „Пирдоп“ като продукция с най-високо качество. Като вторични продукти от дейността си произвеждаме още сярна киселина, която се използва в химическата индустрия и железен силикат, приложим в строителството.

Обядвай със…
Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД
Тим Курт е изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД и президент на Германо-българската индустриално-търговска камара.
Започва кариерата си в „Юниливър“ и по-късно продължава в „Нумико“. През 2006 г. се присъединява към „Норддойче Афинери“ (днес „Аурубис“), където заема различни висши ръководни позиции, включително мениджър за иновации на Групата и вицепрезидент Корпоративна логистика, преди да заеме настоящия си пост в България през 2014 г.
Роден е в Бремен, завършил е Университета за приложни науки във Фридберг, Германия.
В свободното си време г-н Курт обича да практикува редица спортове, сред които най-любимите му са бягане на дълги разстояния и колоездене.

Още за Aurubis