Биоком Трендафилов

“Биоком Трендафилов” е утвърден лидер в предлагането на съвременни и иновативни решения за безопасност и хигиена на суровини, крайни продукти и повърхности, приложими в различни производствени сектори. Принципната позиция, от която се ръководим в дейността си е опазването на здравето на човека чрез безопасно производство и разпространение на качествени суровини и крайни продукти.

“Биоком Трендафилов” е изключителен представител на утвърдени световни производители на модерни научни технологии за микробиологичен и физикохимичен мониторинг. Освен това, съвместно с водещи учени и специалисти в съответния бранш разработваме собствени иновативни продукти, съобразени с нуждите на нашите клиенти.

Компанията е основана под името „Биоком“ през 1991 година в град Сливен, България от Йордан Трендафилов – биотехнолог по образование и Димитрина Трендафилова – химик и физик. Основната дейност тогава е съсредоточена в хранително-вкусовия бранш и конкретно с производството на мая за сирене и кашкавал.

През 2000 година фирмата се преобразува с новото си име „Биоком Трендафилов“, с което е и към дадения момент и разширява дейността си в областта на контрола на суровини и крайни продукти за осигуряване на безопасност и качество.

Днес, 32 години по-късно, оперираме на целия Балкански полуостров с дъщерни фирми на териториите на Сърбия, Румъния, Северна Македония и Косово и директно обслужване на Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова и Албания.


Към днешна дата работим с над 2100 клиенти на целия Балкански полуостров с портфолио над 450 продукта, които обхващат секторите на хранително-вкусовата промишленост, здравната, фармацевтичната промишленост и други.

Обединени сме от общата кауза да съхраним човешкото здраве, внедрявайки наука на терен, ръководейки се от 6-те принципа за безкомпромисност, иновативност, отговорност, креативност, организираност, мисъл, които всъщност сформират и нашето лого.


„Изграждаме бъдещето, внедрявайки нови подходи, технологии и ред, докато се постигне фазата на съвършенство: Да живеем и работим с удоволствие и за удоволствие!“
Йордан Трендафилов

„Обичаме това, което правим и хората, с които го правим“ Димитрина ТрендафиловаОбядвай с…
Димитрина Трендафилова – Изпълнителен директор на „Биоком Трендафилов“ ЕООД
Завършила е Пловдивски университет със златен медал, специалност “Химия и Физика“. Застава зад студентската мечта на своя съпруг Йордан Трендафилов, зa да твори и внедрява иновативни продукти и рамо до рамо основават Биоком през 1991 г. От 32 години ръководи едноименната компания, като през последните две десетилетия създават съвместно дъщерни фирми в Сърбия, Македония, Румъния, Косово, които участват активно в контрола на продукти от хранителна, козметична и фармацевтична индустрия, с цел превенция в името на здравето на човека.
Да живее и работи в общество, в което всички се чувстват сигурни и се грижат един за друг, е личната и професионалната кауза, на която държи Димитрина Трендафилова. „Затова винаги като лидер и човек поставям благоденствието и здравето на хората на първо място – както физическото, така и психическото“, казва тя. Това са и фирмените приоритети на оглавяваната от нея компания „Биоком Трендафилов“ ЕООД. Основната дейност на бизнес организацията е производство и разпространение на иновативни решения и продукти за превенция и безопасност на храни, както и консумативи за тяхното производство, водещи до здравословен и безопасен продукт за човешкото здраве. „Като фирма се грижим за безопасността на храните, търсейки алтернативни решения, които дават резултат за секунди, за да се открие опасността и предотврати проблемът преди появата му“, обобщава Димитрина Трендафилова. И споделя, че като човек се грижи за служителите и хората: „Все едно са ми деца в здраве и болест“. „И очаквам не просто да си вършат работата, а да ги вдъхновявам да вярват, да създават и да се ангажират в каузата ми“. Затова определя понятието „кауза“ като вътрешна потребност да си полезен на хората със своето съществуване и присъствие. „Защото за мен да си щастлив, означава да си полезен“!

Кандидатствай за лична менторска среща с Димитрина Трендафилова

като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: