За компанията

TED BED е лидер с 30-годишен опит в производството на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня. Компанията изнася продукцията си в над 30 страни по света, сред които Германия, Франция, Нидерландия, Дания, Румъния, Унгария, Хърватия, Гърция, Япония, Южна Корея, Малдиви и др.

TED BED разполага с модерна производствена база, разположена върху 53 000 кв. м площ, с годишен производствен капацитет от 3 млн. артикула и складов капацитет от 9000 европалета.

Втора поредна година брандът TED е отличен със златен медал QUDAL като марка с най-високо качество за матраци на българския пазар от ICERTIAS – международна организация за проучване на продукти в повече от 40 държави по цял свят. Компанията е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001:2000, ISO 14000 и BSCI, OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели, има регистрирани множество търговски марки и патенти. Фирмата е член на управителния борд на Европейската асоциация на индустрията за легла и матраци EBIA и международната асоциация за продукти за сън ISPA.

TED BED гледа стратегически напред и е компания, ориентирана към това да дава шанс на младите хора и да подготвя кадри за една още по- успешна и по-работеща българска икономика. Именно заради това e и първата българска фирма, която изцяло поема финансирането на проект по дуално обучение съвместно с българска професионална гимназия.

Вече няколко години ТЕД–БЕД води активно политика по внедряване на щадящи и ефективни производствени процеси, с минимално използване на ресурси, като по този начин заявява отговорността си към околната среда и допринася за екологичния стълб на устойчивостта. Успоредно с това компанията дава своя принос в различни общности и каузи на местно ниво чрез редовни дарения към световно утвърдени организации.

За нас има значение

…а за Вас?