За Cargotec

Cargotec е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари. Компанията има над 11 500 служители в 45 държави по света.

Бизнес направленията на Cargotec – Kalmar, Hiab и MacGregor, чрез силните си позиции в пристанищния, сухопътния и морския транспорт, оптимизират глобалните товарни потоци и създават устойчива стойност за клиентите – корабостроителници, пристанища и фирми за наземен транспорт.

Cargotec се присъедини към общата цел на Глобалния договор на ООН – да се ограничи повишаването на глобалната температура с до 1.5˚С. Компанията пое ангажимента да намали вредните емисии, свързани с дейността си, с повече от 50% до 2030 г.

Електрификацията, автоматизацията и роботизацията на продуктите и услугите са във фокуса на компанията за постигане на устойчив бизнес чрез опазване на околната среда.

Центърът за споделени бизнес услуги на Cargotec в София – Cargotec Business Services, предоставя услуги в областта на финансите, човешките ресурси и снабдяването на глобалните бизнес направления на Cargotec.

Компанията приветства в екипа си талантливи млади професионалисти, които искат да се развиват, докато работят с най-новите системи по мащабни международни проекти. В отговор на променените условия, компанията дава възможност на служителите да избират от къде да работят, така че да се чувстват максимално комфортно, да са по-продуктивни и да поддържат оптимален баланс между работа и личен живот.

Стани един от нас – очакваме те в семейството на Cargotec!

Офиси на Cargotec

Обядвай със…
Миклош Шмит – Глобален ръководител на Cargotec Business Services и генерален мениджър на Карготек България
Миклош Шмит има над 20-годишен опит във финансовия сектор, управлението на веригата на доставки и управлението на проекти в различни големи международни компании. Работил е за IBM, Diageo, Mylan и Colfax. 
През ноември 2019 г. той се присъединява към Cargotec Business Services като глобален мениджър на центъра за споделени услуги и генерален мениджър на Карготек България.  
В управленския си стил, той държи на откритата обратна връзка и градивното обсъждане на всички идеи и предложения, насърчава свободата и проактивността.