Кока-Кола Хеленик

Кока-Кола ХБК в България е част от Кока-Кола Хеленик, една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа. Ние оперираме в 29 държави на 3 континента, произвеждайки и предлагайки висококачествени продукти за нашите клиенти и за милионите потребители, които ежедневно ги консумират.

В България произвеждаме и дистрибутираме брандовете на The Coca-Cola Company – Coca-Cola, Coca-Cola без захар, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Банкя, Роса, Aquarius и други. Дистрибутор сме и на широко портофолио от висококачествени алкохолни напитки (Jack Daniel’s, The Macallan, The Famous Grouse, Finlandia и др.). През 2020 г. България стана и първият пазар, в който Кока-Кола ХБК предлага и ритейл линията на Costa Coffee, а от 2021 г. компанията обогати портфолиото си, свързвайки българските потребители със 140-годишната традиция на Caffe Vergnano. Богатият ни асортимент от най-популярните и обичани марки напитки в световен мащаб е подходящо предложение за всеки момент от денонощието.

В България Кока-Кола ХБК започва дейността си през 1992 г. и оттогава е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната и един от водещите инвеститори.

В края на 2022 г. Кока-Кола ХБК бе оценена като най-устойчивата компания за напитки в света според Индекса за устойчивост на Dow Jones за поредна година, постигайки най-високия си резултат до момента. В същото време, за 12-ти пореден път се нареди и сред първите три компании в сектора на световно ниво. Тя е класирана също така сред водещите компании по отношение на устойчиво развитие според екологични, социални и управленски референтни показатели като CDP, MSCI ESG и FTSE4Good.

В бъдеще компанията поема ангажимент да постигне нетни нулеви емисии по цялата си верига на стойност до 2040 г., като за периода 2020-2021 г. постигна предсрочно целта си до 2025 г. да намали преките си въглеродни емисии с 30%, спестявайки над 90 483 тона емисии от цялостната си дейност в страната.


Кока-Кола Хеленик избра да разположи в България своите центрове за споделени услуги, които обслужват всички страни в групата. Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън предоставя финансови услуги и услуги, свързани с човешки ресурси и поддръжка на данни, а в Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис  разработва  ИТ платформи и дигитални решения.

Семейството на Кока-Кола Хеленик в България наброява над 1800 професионалисти.

Кока-Кола ХБК е носител на признанието Top Employer 2023 от Top Employers Institute, което е знак за ангажиментa на компанията у нас да утвърждава приобщаваща, динамична и стимулираща работна среда.

Уникалната структура на компанията в страната ни дава възможност да предложим разнообразие от възможности за развитие в различни области: продажби, маркетинг, финанси, човешки ресурси, ИТ бизнес платформи и решения, връзки с обществеността и комуникации, производство, логистика, споделени услуги в сферата на финансите и човешките ресурси и много други. 

Привличаме както млади таланти, които сега започват своя професионален път, така и доказали се професионалисти в своята сфера. Възможностите за кариерно развитие, обучение и растеж в динамичната работна среда си остават основните причини, заради които през последните години Кока-Кола Хеленик неизменно е сред най-желаните работодатели не само от студентите, но и от работещите хора в страната.

Присъединяването към нашата компания  е динамично пътуване с ускорен растеж. За нас нашите хора са нашата тайна съставка, затова създаваме възможности за тях да бъдат любознателни, да учат, да се развиват и да разгръщат пълния си потенциал.


Обядвай с…

Ката Барариу Изпълнителен директор,
Център за споделени услуги на Кока-Кола ХБК 

Ката Барариу има зад гърба си 25 години опит в областта на бизнеса и финансите, благодарение на различните мениджърски роли, които е заемала в рамките на Кока-Кола. Преди да се премести в София, Ката е изпълнявала ролята на групов директор на Център за споделени услуги в Канада, търговски и финансов директор в Австрия и финансов директор в Румъния. Ката е завършила финанси и счетоводство към Западен университет, Тимишоара и е сертифициран одитор, завършвайки програмата към IMD.

Тя има изключителен принос за всички важни и големи проекти и оптимизации в Центъра за споделени услуги на Кока-Кола ХБК. Благодарение на богатия опит в сферата на бизнес трансформацията и управлението на промените, днес си сътрудничи с 29 страни.

Ката е ориентирана към хората и участва в множество програми за развитие и менторство.

Обядвай с…

Надежда Маркова – Директор „Снабдяване, плащания и контролинг“Център за споделени услуги на Кока-Кола ХБК

Надя започва своята кариера в Кока-Кола Хеленик България преди 25 години като счетоводител, преминавайки през различни позиции с увеличаваща се степен на отговорност – от 2005 г. е ръководител „Финансов отдел – Подпомагане на продажбите“, а от 2012 г. поема ролята на ръководител „Финансов контрол”.  За този период Надя има значителен принос в области като управление на работния капитал, рационализиране на процесите и засилване на партньорството с БСО на всички нива.

През април 2017 г. тя преминава към БСО на позиция мениджър „Събиране на вземанията”. Благодарение на нейната страст, ангажираност и фокуса й върху  развитието на хората, тя постига подобрения в управлението на вземанията и вътрешната удовлетвореност на клиентите. От май 2020 г. Надя е повишена на ролята мениджър „Снабдяване и плащания“, като значителният й бизнес опит и високото й ниво на ангажираност подпомагат целите на екипа и към опростяването, автоматизацията и фокуса към клиента и развитието на хората. През 2022 г. поема допълнителна роля в областта на контролинга, планиране на себестойността и финансовото управление на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола ХБК.


Кандидатствай за лична менторска среща с Ката Барариу и/или Надежда Маркова

като попълниш следната мотивационна форма възможно най-изчерпателно: