За Lab08 

Lab08 е българо-датска компания с управляващи партньори Динко Танев и Расмус Мьолер-Нилсен. Създадена е през 2018-та година и понастоящем има офиси в София и Копенхаген. Целият технологичен екип на компанията е базиран в София, като общия брой на специалистите надвишава 40.

Lab08 създава дългосрочни партньорства със скандинавски организации в изграждането на софтуерни продукти за техните бизнеси. Компанията е носител на множество награди като: Employer of Choice Awards 2022, златни и сребърни отличия от Career Show Awards 2020, 2021 и 2022. Наскоро Lab08 спечели първо място в категория ‘’Обучение и развитие на служители’’. През последните години, компанията е отличена за най-добър работодател в областта на малкия и средния бизнес. 

За хората вътре в компанията:

  • Lab08 се грижи за обучението и развитието на своите служители. Един от начините да създават по-качествени и успешни продукти е чрез инвестицията в техните продуктови мениджъри. Една от интересните инициативи е т. нар. Product Circle, който събира всички продуктови мениджъри на Lab08 около обща тема, дискусия и разрешаване на клиентски казуси от ежедневната работа. 
  • Служителите на Lab08 регулярно споделят своя опит с технологичната екосистема. Опитните ни специалисти поддържат и модерират библиотеки с отворен код и участват като лектори в различни потребителски групи и конференции.
  • Любима и дълго чакана традиция са Lab08 Pop Up офисите. Няколко пъти в годината, обичайно през лятото и зимата, компанията мести своя офис близо до природата, където екипа работи заедно и разгръща своите креативност и потенциал. 

Други предприемачески дейности: 
👉 Член на съвета на Фондация Еврика – организация която подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството.
👉 Частен инвеситор в LAUNCHub Ventures 
👉 Съдружник и член на борда на DEV.BG – най-голямата ИТ общност в България

Обядвай със…
Динко Танев – Managing Partner в Lab08 

Казвам се Динко Танев и съм Managing Partner в Lab08. Опитът ми е свързан със софтуерната индустрия като през последните 15 години създавам и управлявам компании с различни дейности – както продуктови, така и в сферата на услугите. 

Между 2008 и 2018г., заедно с моите колеги Ивайло Христов (DEV.BG), Майкъл Форнандер и Расмус Мьолер-Нилсен, изградихме Komfo – social media marketing SaaS продукт, като основните ни пазари бяха скандинавските страни. След успешен exit и продажбата на компанията към Sitecore, заедно с Расмус започнахме да помагаме на други скандинавски компании да изграждат своите продукти по ефективен и правилен начин.

Така се появи Lab08 – софтуерна компания, която предлага product management и product development услуги. В момента екипа ни наброява повече от 40 души, като за мен е изключително удоволствие да работя рамо до рамо с толкова добри професионалисти. Носител съм на различни награди и все пак, намирам по-голямо удовлетворение, когато ги печели компанията, която ръководя, а не толкова аз персонално. 

Имам опит в следните области: 
👉 Предприемачество
👉 Технологии
👉 Управление и разработка на софтуерни продукти
👉 Маркетинг и Employer Branding
👉 Подбор на персонал в софуерната сфера

Заповядайте да обсъдим тези и други любопитни за вас теми. 🙂
Ще се радвам да се запознаем! 


Още за Lab08