Лагардер Травъл Ритейл – по света

Една от двете дивизии на групата Lagardère, Lagardère Travel Retail е водещ световен лидер в търговията на дребно на пътнически локации /travel retail/. 

С опит от над 160 години в търговията в пътнически зони, от откриването на първата книжарница през 1852г. на жп гара Gare de Lyon в Париж, предоставя нови преживявания за пътниците ежедневно. 

Управлявайки над 5000 магазина в направления Travel Essentials, Duty Free & Fashion и Foodservice на летища, железопътни гари и други концесии в 42 страни по света, генерира € 5.2 млрд. евро продажби през 2022г. 


Лагардер Травъл Ритейл – в България

Компанията в България е основана през 2008 г., като за изминалите петнадесет години екипа на Лагардер в България успя да изгради и развие търговска мрежа с пълно национално покритие. 

По настоящем компанията развива верига от над 140 обекта, разположени на ключови търговски и пътнически зони – летища, жп гари и автогари, метростанции, търговски комплекси, офисни центрове, курорти и др.  През 2022г. компанията в България реализира оборот от над 70 милиона Евро. 

Марките, които развива компанията в България:


Обядвай с…
Младен Йорданов – Изпълнителен директор на Лагардер Травъл Ритейл
Младен Йорданов завършва Университета по Национално и Световно Стопанство (УНСС). Той започва мениджърската си кариера през 1998г., като Инвестиционен Брокер.
Продължението на кариерата му е свързано с компании в сферата на FMCG, Retail и производство, като заема различни длъжности – „Финансов контролър“, „Заместник Финансов Директор“ и „Финансов и Административен Директор“.
Младен е един от основателите на компанията Лагардер в България, съвместно със Стефан Пикар, който е изпратен от Френската-компания майка, като General Manager за Българската държава. През 2008г. Младен се присъединява към компанията, като заема длъжността „Финансов и Административен Директор“.
Няколко години по-късно му се налага да „излезе от зоната на комфорт“, като поема предизвикателна длъжност, която е много различна от настоящия му професионален опит – „Директор, магазинна мрежа“, като тази длъжност му дава различен поглед и разгръща изцяло професионалните му умения. Тя е и трамплин към длъжността на „Заместник Изпълнителен Директор“, която заема, считано от 2014 г.
Към настоящия момент, Младен заема длъжността „Изпълнителен Директор“, като това е последното стъпало към настоящия момент от високата стълба в кариерата,  което изкачва и което го изгражда като професионалист и личност.

Lagardere Travel Retail Bulgaria