За Lidl Bulgaria

Lidl е водеща компания в бизнеса с търговия на дребно на хранителни стоки, като заема първо място в Европа и четвърто света.

Веригата е част от немската Schwarz-Gruppe. В международен план компанията е представена в 32 държави с мрежа от над 11 200 магазина.

Lidl стъпва на българския пазар през 2010 г., когато в един ден отварят врати първите 14 магазина. От тогава до днес Лидл България се утвърждава като една от водещите вериги в ритейл сектора, с особен принос за родната икономика.

Днес компанията има над 100 магазина в 50 града, 2 логистични бази – в Равно поле и Кабиле.

Чрез ефективните си процеси и ползотворно сътрудничество с доверени партньори вече 10 години компанията гарантира отлично съотношение качество-цена и внимателно подбран асортимент. Освен на познатото качество и свежестта на продуктите в Lidl, клиентите на веригата могат да разчитат на прегледна подредба, удобни локации, бързо обслужване и лесно и приятно пазаруване.

В основата на бизнес модел на компанията е разбирането ѝ за отговорност и устойчиво развитие. Затова сред ключовите приоритети на Лидл България са отговорността към продуктите и клиентите, служителите, бизнес партньорите, околната среда и местните общности.

Лидл България е коректен работодател за над 3300 служители. Компанията предоставя множество възможности за кариерно и професионално развитие в различни сектори на дейност. Т предлага едни от най-добрите условия за работа на пазара, които включват отлично заплащане и богат пакет допълнителни придобивки.


Обядвай със…
Доротея Митева – Директор Продажби и Логистика,
Регионално дружество Кабиле на Лидл България
Доротея Митева е директор Продажби и Логистика и отговаря за оперативния бизнес на Регионалното дружество в с. Кабиле, което включва логистичен център и над 50 магазина на Lidl в Източна България. Тя се присъединява към компанията през 2008 година, като преминава през различни позиции, вкл. Регионален Мениджър Продажби в Лидл Германия, Ръководител Управление на стоки в Лидл Литва, Ръководител Организация Продажби Лидл България и др.
Доротея Митева завършва висшето си образование в Рейнския Фридрих-Вилхелмов университет в град Бон, Германия със специалности Комуникации и Скандинавистика.
На настоящата си позиция Доротея Митева отговаря за постигане на зададените годишни цели на регионалното дружество, което ръководи, внедряването на нови проекти и оптимизирането на процесите, идентифицира проблемите и намира своевременно решение.
За нея успешният лидер умее да вижда качествата у хората и вярва в техния потенциал. Успява да обедини личности с различни индивидуалности и да ги превърне в добре стикован екип.