За „Луфтханза Техник София“

„Луфтханза Техник София“ е част от „Луфтханза Техник Груп“ – световен лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели. От откриването си през 2007 г. досега, „Луфтханза Техник София“ се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа. Българското подразделение е с обща площ от 50 000 кв. м и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing.  

Благодарение на българските ни служители и добрите резултати, които постигнахме за последните 10 години, базата ни в София се оформи като най-голямата в Европа веднага след централата ни в Хамбург. Понастоящем компанията разполага с осем производствени линии за поддръжка и ремонт на самолети. Благодарение на благоприятното си географско разположение „Луфтханза Техник София” има капацитета да обслужва клиенти от цяла Европа, Близкия изток и Африка. Високото качество, бързина и професионализъм на работа утвърждават добрата репутация на компанията и нейното стратегическо място в цялостната структура на „Луфтханза Техник Груп“.

Към днешна дата в „Луфтханза Техник София” са заети над 1 200 служители. Повече информация за компанията може да намерите тук.


Обядвай със…
Даниел Хофман – Изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“
Даниел Хофман е част от „Луфтханза Техник“ повече от 20 години с управленски опит в различни отдели и локации. Завършва „Индустриален инженеринг“.
Даниел Хофман бе в основния екип за създаване на базата от самото начало, когато през април 2005 г. пое ръководството на проекта за разширяване на „Луфтханза Техник“ в София.