За Орбико България

,,Орбико България“ е част от семейството на ,,Орбико Груп“- компания, която предлага пълни и всеобхватни бизнес решения за продажби и дистрибуция, логистични услуги, маркетинг и бранд услуги за голям брой различни индустрии и бизнес области в сектора на бързооборoтните стоки, козметиката, фармацевтичните продукти, играчки и текстил, цигари, моторни масла и много други.

Днес бизнесът ни обхваща територията от Балтийско до Черно море в 20 страни, в които си сътрудничим с над 170 доставчика и производителя, управляваме повече от 500 световни бранда и обслужваме повече от 80 000 клиента. 

Клиентите, с които работим са големи и известни производители, включващи развити мултинационални вериги, местни търговски вериги за търговия на едро, дрогерии, аптеки до независими местни търговци, B2B предприемачи и специализирани канали за продажба.

,,Орбико България“ оперира на българския пазар от 2003 година и е един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги на пазара. Ние сме в дългосрочни бизнес отношения с много международни организации, позволявайки на марките в тяхното портфолио да стигат близо до клиентите и потребителите на местния пазар. Марките в портфолиото ни присъстват, като символ на качество в потребителското съзнание. Те са с висока пазарна стойност и търговците желаят да ги имат в своите магазини.


През последната година г-н Димитров отговаря за управлението на всички процеси на бизнеса, допринасяйки значително за изпълнението на стратегията на компаниите в България и Молдова и затвърдявайки финансовия им успех.

Той обича да насърчава колегите си да не се страхуват от новите предизвикателства и ситуации, като се опитва да им покаже как да се учат от опита. Негово водещо мото е „Бъди лидерът, който би искал да бъдеш“, а това, което споделя е ,,Слушайте другите и ги уважавайте, техните възгледи, мнения и как да мислим нестандартно. Винаги преследвайте целите си. Добрият лидер показва примера и доказва неговите думи с действие”.

Обядвай със…
Чавдар Димитров – FMCG Директор за Орбико България и Молдова, Генерален мениджър на Орбико България

Г-н Димитров заема позицията Генерален мениджър за Орбико България от март 2021 г., управлявайки едновременно и Орбико Молдова.

Кариерата му продължава 17 години в Orbico Group, преди да поеме предизвикателството на Генерален мениджър в Орбико България. Преди да заеме сегашната си роля, той започва своята професионална кариера в компанията като търговски представител в дивизия P&G. През следващите няколко години неговото кариерното пътуване преминава през различни позиции като Супервайзор, мениджър ключови клиенти, регионален мениджър продажби във Philip Morris Division и мениджър продажби за развитието и внедряването на нов модел на работа в Sub-Distribution Channel в България, където ефективно управлява всички аспекти на дистрибуцията, с различните видове доставчици. Последните 4 години той управлява Орбико Молдова като Генерален мениджър на компанията и регионален директор за няколко страни, за които отговаря. Днес тази оперативна структура и модел на работа е пример в Orbico Group.

По време на своя професионален път той натрупва управленски опит, развива уменията и квалификацията си за управление на хора, стратегическо планиране и лидерство, които са от ключово значение за бизнеса.