За Tavex

Tavex е българският клон на Eстонския холдинг Tavid AS, опериращ в 12 държажи в Европа, включително България от 2009г. Услугите ни включват продажба на златни монети и кюлчета за инвестиционни цели. Сътрудничим си само с най-доказалите се рафинерии в света. Tavex предлага сребърни монети и кюлчета за всички видове инвеститори. Имаме изградена директна връзка за доставки с водещите световни производители на ценни метали. Заедно с ефикасната, добре планирана логистика, това гарантира най-конкурентни цени на пазара. Да продаваш и да купуваш означава двупосочен пазар. Tavex купува злато и сребро.  Друга услуга, която компанията предлага е обмяната на валута, където клиентите получават отново любезно обслужване и конкурентни цени. Всяка една сделка може да се осъществи, както във физическите офиси, така и в нашия онлайн магазин. Tavex обслужва близо 1 500 000 клиенти на годишна база, в четири града в България – София, Пловдив, Варна и Бургас, както и онлайн.  

 

Tavex е пазарен лидер в търговията с инвестиционно злато и се нарежда сред най-уважаваните и надеждни платежни институции в страната. Бранда ни се наложи като стандарт, за всяка една от предлаганите от нас услуги. 

Компанията е носител на множество награди като: Employer of Choice Awards 2021, златни и сребърни отличия от Career Show Awards 2020, 2021 и 2022, Най-добър работодател 2022г. спрямо анонимно проучване сред служителите проведено от ARS България, Company of the year и много други.

Ела в семейството на Tavex! В Tavex ще работиш с най-привлекателните финансови продукти в света – монети и кюлчета. Ще си заобиколен от интелигентни, мотивирани и свежи хора. А възнаграждението си го бива! Ще имаш свободно време за образование, пътешествия и приключения.

Свободни позиции: https://tavex.bg/karieri/В момента в бизнес песпектива, както Макс, така и Tavex гледат към световната сцена, подготвяйки няколко напълно нови и иновативни продукта на пазара на инвестиционно злато.

Обядвай със…
Макс Баклаян – CEO at Tavex SEE
Макс Баклаян започва основното си образование в Пловдив, като в последствие се мести през 1994 г. в Италия, Венеция в един от водещите Арменски интернати – Moorat Raphael, където завършва прогимназия. През 1997 г. се мести в Кипър, Никозия в най-реномирания Арменски гимназиален интернат – Melkonian Educational Institute, където завършва със Summa Cum Laude и изключително високи резултати във външни изпити на Оксфордския Университет. През 2001-ва година заминава да учи в Сиатъл, САЩ, но по лични причини се прибира обратно в България, където завършва Американски Университет в Благоевград, през 2008-ма.
Това е и годината на Световната финансова криза. Благодарение на негов професор от университета, д-р Красимир Петров, завесата за това как работи финансовата сиситема се вдига и се ражда идеята за търговия с инвестиционно злато, като убежище от инфлацията. С тогавашния си приятел и последствие бивш партньор в Tavex – Благовест Белев, взимат решение да започнат изцяло личен бизнес с инвестиционно злато. Съвсем случайно, отново покрай д-р Петров се запознават със собствениците на Естонското дружество Tavex и взимат решение да направят партньорство с тях и така през 2009 г. основават Българския дъщерен клон. Основната дейност на Tavex е търговия с благородни метали и обмен на валута. От 2016-та Макс Баклаян поема еднолично управлението на Българското дружество, което в момента е най-успешната дъщерна компания на фирмата майка. През 2019 г. открива Румънския дъщерен клон на Tavex, а през 2021 г. открива и Сръбския дъщерен клон.