|

4 неща, които искате да „продадете“ на интервю за работа

Има редица статии, които подготвят студенти или неопитни кандидати за важната среща с човешки ресурси, която може да им осигури мечтаната или желана работа. Извън всички „трикчета“ и подготовка с готови отговори, има няколко неща, които трябва да се подготвите и съумеете да предадете. 4 свои характеристики, които трябва да покажете и успеете да убедите интервюиращия ви, че притежавате. И 4-те не зависят от това, дали интервюто се случва на живо или онлайн.

Честност/Отговорност

Да, две различни неща са, но вървят ръка за ръка. Покажете и докажете, че сте честни, спазвате уговорките си и държите да го правите в бъдеще. Затова, например, бихте искали да ви споделят всичко около позицията, за да се съгласите с нещо, което ще изпълните на 100% и няма да подвете по никакъв начин мениджъра си. Готови сте да служите вярно, лоялно и отговорно. До последния краен срок или тежка задача.

Лична мотивация

Покажете, че желаете да постигате успехи и искате да сте на място, на което вашата работа ще създава и ще се усеща, че сте там, чрез добре свършена на време работа. И не защото ще ви платят или ще имате карта за спорт, а защото сте човек, който обича да помага. Защото вярвате, че за да получите, първо трябва да дадете, да бъде оценена работата ви и тогава трудът ви ще бъде възнаграден. И вярвате, че това ще ви доведе до повече знание и ценност за компанията, което ще се възнагради, когато му дойде времето.

Желание да се учите

Ключово и компенсиращо всичко, което би ви липсвало в CV-то е желанието да се обучавате, да учите нови неща и усвоявате нови знания и умения. Каквото и да ви липсва – комуникация, бизнес етикет, опит в дадена позиция или друго, покажете истински, че желаете да се учите и сте готови да отделите време и енергия, за да се превърнете в човека, който ще пасне идеално на дадена позиция. Не само сега, но и в бъдеще.

Имате желание да успеете и да се развивате

Продавате не на HR-ите или на бъдещия си мениджър, а на Вас самите! Разберете, че горните 3 точки ще трябва да ги изпълните. Каквито и мечти да имате, каквито и цели да сте си поставили в професионален план (а много често и мечтите в личен план, няма как да не са подкрепени от кариерата ни), то горните 3 точки са задължителни. Продайте сами на себе си и се убедете, че за 99.9% от компаниите, вие трябва да сте Самурай – лоялен, готов да се пожертва и постигне много за компанията, на каквато и да е позиция. И тогава, само тогава успехите ще започнат да идват – ако не в първата компания, то в друга, по-плодородна среда.

И помни: „Няма пряк път към онова, което си заслужава…“

Мирела

Similar Posts