Коледна рецепта за горещ шоколад и джинджифилови бисквитки
За една приказна Коледа❄️🎄!
Днес, ние от Talent club, решихме да ви подарим нашите любими коледни рецепти. А какво по-коледно от горещ шоколад, джинджифилови бисквитки и любим коледен филм?
Необходими продукти
50 гр млечен шоколад
20 гр черен шоколад
300 мл прясно мляко
Бита сметана/ Маршмелоу – за украса
Какао – за украса
*От продуктите ще ви се получат 2 чаши горещ шоколад.
Време за приготвяне – 10 минути
Първо нарязваме двата вида шоколад на малки парченца. В малко канче (или тенджера, ако нямате) слагате около 100 мл от прясното мляко и към него добавяте шоколадовите парченца. Сместа се слага на слаб огън и се разбърква непрекъснато до пълното разтваряне на шоколада.
След като шоколадът се стопи напълно, постепенно се добавя и останалото мляко. Разбъркваме още малко докато сместа стане еднородна като внимаваме течността да не завира. Сервираме в две чаши, всяка от която се украсява с бита сметана или маршмелоу пожелание. Като за финал може да поръсим с какао и вкусната ни напитка е готова.
Най-добрата компания на горещия шоколад, разбира се, са бисквитки, а на нас джинджифиловите ни са най-любими.
Необходими съставки
Брашно – 2 1/2 чаени чаши
Яйца – 1бр.
Краве масло – 1/2 чаена чаша
Мед – 2/3 чаена чаша
Хлебна сода – 1/2 чаена лъжица
Джинджифил – 1 чаена лъжица
Канела – 1/2 чаена лъжица
Бакпулвер – 1 чаена лъжица
*От продуктите ще се получат около 30-40 бисквитки.
Време за приготвяне – 40 минути
Първа стъпка от рецептата за джинджифилови бисквитки е прецяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагаме маслото и меда да се разтопят на водна баня. Разтопяването на водна баня представлява: Ползвате два съда, единият по-голям (тенджера), другият по-малък. Като в големия слагате само вода, а в по-малкия само продуктите, които ще се разтопяват. Слагате големия съд на котлона и от затоплянето на водата се разтопяват продуктите в малкия съд.
След като разтопим маслото и меда, ги оставяме да изстинат настрани. Когато сместа е изстинала, добавяме и яйцето и отново бъркаме. След като сместа е станала еднородна, започваме постепено да добавяме сместа с брашното. Важно е да добавяме брашнената смес постепено и да разбъркваме постоянно, за да получим перфектното маслено тесто. Тестото разточваме на блат дебел около 3 мм и вземаме любимите си формички за сладки. Изрежете бисквитките в желаната от вас форма и ги нареде в голяма тава върху хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Печете около 7-8 минути, докато бисквитките леко се зачерват.
За украса може да ползвате всичко, за което се сетите! Ние ще ви предложим най-лесната бяла глазура, която лесно можете да оцветите във всеки друг цвят с помощта на сладкарска боя. Бялата глазура, която прави меденките така красиви се приготвя по следния начин. Пресявате два пъти пудрата захар и я разбивате с тел, или с миксер с белтъка на едно яйце. Добавяте и 3-4 капки лимонов сок и отново разбивате, докато се получи гъста еднородна смес. Пълните шприца и сте готови да творите.
За завършек на коледното настроение, всеки от екипа Ви препоръчва по едно тематично филмче, защото какво е Коледа без коледен филм?
Мирела