Интервю с Анелия Горянова-Иванова – Мениджър “Комуникации и работодателска марка” в Телелинк Инфра Сървисис

Изминалата година ни научи, че ако искаме да запазим своето място под небосклона на бизнеса, трябва да вложим цялата си енергия в намирането на нестандартни решения, които да доведат до исканите от нас резултати. 

През последните месеци работихме по нов проект, с който целим да ви запознаем със специалистите, които стоят зад успехите на ТОП работодателите в България. 

Следващите редове са посветени на Анелия Горянова-Иванова от Телелинк, която поканихме да ни отговори на няколко въпроса.

1. Здравейте, Анелия! Бихте ли ни разказала накратко за себе си?

В момента отговарям за вътрешните и външните комуникации на Телелинк Инфра Сървисис, както и за управлението на работодателската марка. Целият ми опит през годините досега по един или друг начин е бил свързан с  комуникации, създаване на съдържание за различни видове канали и медии, организиране на вътрешни и външни събития.

2. Какво Ви вдъхновява в работата Ви? Защо избрахте тази професия?

Мога да кажа, че професията ме избра. Случи се естествено в хода на професионалното и личностното ми развитие. Това, което ме вдъхновява, е да виждам положителна промяна в резултат на моята работа. А аз силно вярвам, че ефективната комуникация на всяко ниво води до изграждането на доверие, на добри взаимоотношения, както вътре в компанията, така и извън нея. Правилният път на една комуникация е отвътре навън. Същото важи за работодателската марка. Нейното развитие започва от културата и ценностите на компанията, отношението към служителите, инвестицията в цялостното им преживяване.

3. Коя е най-голямата Ви страст?

Обичам да търся и намирам точните думи, с които да предам едно послание към определена аудитория, така че то да привлече вниманието на хората, да ги накара да се замислят и да ги мотивира да направят нещо положително за себе си или за другите.

4. Как минава един Ваш ден?

Обичайно в началото на деня маркирам предстоящите задачи. След това работя по тях. В някои дни преобладават вътрешните или външните срещи. Други са свързани с повече писане и „изолиране“ на тихо място. Когато съм в офиса, едно нещо си остава постоянно и това е разходката сред колегите. Тя е много ценна за моята работа. Давам допълнителни разяснения във връзка с писмено споделена информация. Търся обратната връзка относно събития и инициативи. И не на последно място, по този начин опознавам колегите и тяхната работа.

5. Споделете ни някой „трик“, който Ви помага в работата и живота?

Може да прозвучи банално, но на мен много ми помага положителната нагласа към хората и нещата, които се случват. Стремя се „да вляза в обувките“ на другите, да разбера тяхната гледна точка и емоции. Това на свой ред ми дава друга перспектива, обогатява знанията ми и ми помага по-лесно да взимам решения и да преминавам през предизвикателствата, които срещам.

6. Как приоритизирате времето си?

Винаги започвам с най-спешните задачи и тези, които изискват последваща работа от други колеги, за да не забавям и прекъсвам процеса на работа. Също така, ако някоя задача отнема кратко време (до 5-10 мин.), предпочитам да я свърша веднага.

7. Кой е най-ценният урок, който научихте от работата си досега?

Научих, че няма нищо постоянно. Нещата се променят и аз трябва да се адаптирам, гледайки само напред.

8. Кои са най-важните качества, които трябва да притежават кандидатите, за да работят в Телелинк?

Най-важното е човек да бъде проактивен и да има желание да научава нови неща, защото при нас всеки проект е различен и обичайно е свързан с прилагането на нови технологии, които постоянно се развиват. Важно е да умее да работи в екип и да бъде отговорен, защото индивидуалното представяне влияе на екипната работа.

9. Как накратко бихте описали какво е да работиш в Телелинк?

В Телелинк Инфра Сървисис работим с най-новите технологии, участваме в мащабни проекти, някои от тях с национално значение, учим се от най-добрите в нашата сфера, в резултат на което придобиваме уникален опит.

10. Какво очаквате да донесе със себе си 2021 година?

Обикновено най-големият страх на хората идва от непознатото. Предвид това, което ни поднесе 2020 г., 2021 г. по някакъв начин изглежда предвидима – свързана с ограничения във времето и пространството, и работа в нова среда. Вече сме подготвени за това, че трябва да бъдем по-креативни, да намираме нов подход за постигане резултатите, към които се стремим. Вярвам, че тя ще ни научи да откриваме нови възможности за развитие и успех.  

Similar Posts