Евгени Борисов – Co-Founder & CEO @ Pontica Solutions

Четвъртото издание на канпанията “Обядвай с шефа на…” продължава да среща амбициозни млади хора с лидерите на успешни компании в България. Възможност и за двете страни да срещнат мотивиран човек, с когото да поговорят за мечтите, успеха и пътя към върха.

Такава бе и срещата на Евгени Борисов – Co-Founder & CEO на Pontica Solutions, и Симона Якетова – студент по Management & Business Information Systems. Оставяме сами да прочетете какво споделиха те с нас след това.

Евгени Борисов заема позицията Co-Founder and CEO в Pontica Solutions. Завършва бакалавърска степен по компютърни мрежи и телекомуникации в Техническия университет в София и работи в outsorcing индустрията повече от 10 години.

В Pontica той отговаря за надзора на всички операции, за да гарантира, че възложените процеси отговарят на очакваните.

Евгени Борисов цени много дълбоко връзката между служител и работодател и се отнася с голямо уважение към всеки един от членовете на екипа си. Той намира човешката страна за съществена и насочва мисленето си към откритост, прозрачност и честност.

А ето и какво сподели той за изживяването си в кампанията “Обядвай с шефа на …”:

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията?

Много се радвам, че за втори път се включвам в инициативата „Обядвай с шефа на…“. За мен това е страхотна възможност, която от една страна дава шанс на младежи, устремени да се развиват, да получат идеи, съвети и насоки за развитие и усъвършенстване от по-опитни от тях хора. От друга страна, на нас, професионалистите с дългогодишен опит, ни предоставя искрена обратна връзка и различна гледна точка на бъдещите лидери в България.

Разкажете ни как премина срещата през Вашите очи?

Останах с изключително позитивно усещане от срещата. Организацията беше на високо ниво, а локацията предразполагаше за вълнуващ разговор, за който времето дори не ни стигна. Дискусията със Симона ми позволи да разбера повече за нея като професионалист, а тя да научи както за моя професионален път, за Pontica Solutions и кариерните възможности, които предлагаме, както и за развитието на бизнеса в България.

Какво научихте от разговора си с победителката Симона Якетова?

Срещата със Симона ми показа колко динамично и дейно е нейното поколение, което ни дава ценен урок да генерираме идеи и да се приспособяваме, за да можем да продължаваме развитието си и да отговаряме на очакванията на бъдещите генерации.

За пореден път осъзнах важността младите хора да бъдат информирани, да получават съвети и насоки, за да могат да развиват уменията и потенциала си в правилната посока.

Какви качества Ви впечатлиха в нея?

Симона е една млада, амбициозна дама, със страхотна енергия и стремеж към развитие и успех. Радвам се, че имах възможността да се срещнем и смятам, че целеустремеността й и желанието да се заема с разнообразни дейности ще й помогнат по пътя към едно обещаващо професионално бъдеще.

Бихте ли участвали отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво бихте посъветвали бъдещите участници?

Със сигурност бих се включил в кампанията отново с най-голямо удоволствие!

Моят съвет към бъдещите участници е да не се колебаят да кандидатстват за инициативата, защото това е уникална възможност, която разчупва стереотипите и отваря нови кръгозори.

Неформалният формат на срещата предразполага към разговор извън корпоративната матрица, затова съветвам участниците да не я приемат като интервю, а като шанс да разберат повече как се преодоляват трудности, предизвикателства, да вникнат какво е да се взимат стратегически решения и да получат безценни съвети за бъдещия им професионален и личен път.

Симона също споделя положителните си емоции от срещата с Евгени Борисов:

Как научи за кампанията и какво те подтикна да кандидатстваш?

За самата кампания разбрах от социалните мрежи и с приятелка решихме да участваме, тъй като ни се стори наистина интересна инициатива и добра възможност да се сдобиеш с информация „от кухнята“ на бизнеса.

Разкажи ни как премина срещата през твоите очи. Оправда ли очакванията ти?

Срещата беше едно от най-вълнуващите ми лични преживявания и със сигурност най-вдъхновяващият обяд! Дори самата атмосфера надмина очакванията ми. Всичко по организацията на срещата беше на ниво, мястото предразполагаше към спокоен разговор, а това да бъда спокойна беше ключово, за да успея да задам въпросите, които наистина ме интересуват.

Още от началото си пролича скромността на г-н Борисов и че въпреки успехите, които е постигнал, е отворен към нови идеи и оценява желанието за развитие, откъдето и да започва то. Това ме накара да разговарям без притеснения, да задам своите въпроси и в крайна сметка получих повече от вдъхновяващи отговори, за което бих искала отново да му благодаря.

Какво научи от разговора си с Евгени Борисов и кой е най-важният съвет, който ти даде той?

Останах с впечатление, че с малки, но добре осъзнати стъпки, човек би могъл да постигне много. Успях да получа ценни насоки за бъдещето си, идеи за кариерно и личностно развитие, което беше най-важното за мен. Нещото, което може би никога няма да забравя е, че ако човек търси възможности – ще ги намира, но същото важи и за проблемите.

Промени ли се мнението ти за компанията след обяда с Евгени Борисов?

От самото начало бях с добро първо впечатление за компанията, но след няколко примера за хора, кампании или идеи, описани именно от първо лице, бях още по-впечатлена от това, че всеки служител получава своето признание, има своята роля, а това се цени!

Би ли участвала отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво би посъветвала бъдещите участници?

Определено бих участвала отново и с голямо удоволствие бих се включила и в други подобни кампании.

Като съвет бих казала, че възможностите са пред нас, само трябва да „настроим мозъка си да ги вижда“ и да не спираме да ги търсим, а когато са пред нас – да сме достатъчно смели, че да ги грабнем и да не ги изпускаме.

Similar Posts