Интервю с Моника Тошева – PR Мениджър в Орбико България​

Предизвикателствата на работното място са неразривна част от ежедневието на всички ни. Особено ако позицията ни предполага динамична среда на функциониране и осъществяване на връзка между много полюси на бизнеса – характеристики, които несъмнено се отнасят до профила на един PR Мениджър. 

През последните месеци работихме по нов проект, с който целим да ви запознаем със специалистите, които стоят зад успехите на ТОП работодателите в България. 

Следващите редове са посветени на Моника Тошева от Орбико, която поканихме да ни отговори на няколко въпроса.

1. Здравейте, Моника! Бихте ли ни разказала накратко за себе си?

Завършила съм магистратура в Националната художествена академия по специалност ,,Живопис“ и ,,Теория и практика на художественото образование“. За себе си мога да кажа, че съм творческа личност, която през годините се е занимавала с организирането и менажирането на много културни събития и изложби. Моят професионален опит в последните десет години минава през различни позиции като: галерист, куратор, арт мениджър и организатор на събития. В последната една година станах част от семейството на ,,Орбико България“ и заемам позицията ,,PR мениджър“. Щастлива съм да работя за такава голяма и международната компания, която ми дава възможността да се развивам.

2. Какво Ви вдъхновява в работата Ви? Защо избрахте тази професия?

В работата ми ме вдъхновяват многото и разнообразни проекти, събития и кампании, за които отговарям и развивам. Благодарна съм, че работя в компания, която ми дава свободата да генерирам и осъществявам идеи, и да работя с екип, който ме подкрепя и ми помага те да се реализират. Но най-вече ме вдъхновява това, че сбъднах една от мечтите си да стана част от семейството на Орбико. Наистина е много важно и стимулиращо да работиш това, което обичаш, защото си много по-мотивиран да преследваш целите си и да даваш най-доброто от себе си, всеки ден.

3. Кое е най-голямото предизвикателство, с което се сблъскахте в кариерата си, и как се справихте с него?

Предизвикателствата в работата се случват всеки ден, особено когато работиш в толкова динамична среда, каквото е нашата. Няколко пъти съм имала ситуации, в които възниква даден проблем и изглежда невъзможно да завършиш навреме или успешно даден проект. Тогава, когато хората около теб ти казват ,,това няма как да стане“ – аз се мобилизирам и си казвам, че ще намеря решение и няма да се откажа, и в крайна сметка успявам да се справя. Може да ми е било нужно да полагам много усилия, да провеждам десетки разговори, но съм успявала да се справя в тези ситуации и това ме е карало да се чувствам много удовлетворена от крайния резултат. Така, когато възниква друга подобна ситуация, вече знам, че пак мога да се справя с нея, и всеки път придобивам по-голяма увереност. Така че човек трябва да се учи от всяко предизвикателство, защото всяко едно е важно и има на какво да ни научи.

4. Кои са най-важните качества, които трябва да притежава следващата вълна от таланти, за да успеят в кариерата си?

Бих им дала съвет да следват мечтите си и да не се страхуват от неуспехите. Качествата, които биха им помогнали в този бързо променящ се и динамичен свят са гъвкавост, търпение и толерантност. Много е важно да можеш да работиш в екип и да приемаш идеите на останалите така, както би искал те да приемат твоите. Разбира се, желанието да се развиваш, да се учиш и да се изграждаш като професионалист в работата са също важни качества, които не бива да забравяме. Аз вярвам, че бъдещите таланти ще променят света към по-добро, но нека да не забравят, че е важно да се учат и от опита на тези преди тях.

5. С какво не правите компромис?

Не правя компромис със себе си и с ценностите, които съм изградила. Ако дадена ситуация или човек са в разрез с тях, не ги допускам да ми влияят негативно.

6. Споделете ни някой „трик“, който Ви помага в работата и живота?

Нещо, което съм научила от моят професор и прилагам винаги в моята работа, е да правя проучване във всичко. Когато човек е добре информиран и хубаво е разучил даден въпрос, тема или проект се чувства много по-сигурен в следващите стъпки, които предстоят. Много често тези проучвания ти дават допълнителни познания или те водят до даден контакт, които са ти полезни в бъдеще.

7. Как според Вас ще се развие сферата на транспорта и логистиката в България?

Логистиката ще продължи да работи с досегашните темпове, дори очаквам те да се повишат, т. к. много от икономическите отрасли са зависими от транспортните и логистичните услуги. В този смисъл, Орбико е доказан лидер и предпочитан доставчик за всички партньори, с които работи, и ще продължи да развива и надгражда услугите, които предлага.

8. Кой е най-ценният урок, който научихте от работата си досега?

Най-ценният урок е да вярваш в себе си и в успеха, и да не се предаваш пред трудностите, които винаги възникват, както и да не губиш своята мотивация към всяко едно предизвикателство.

9. Какво се надявате да донесе 2021 година със себе си?

Преди всичко, здраве – това е най-ценното! Разбира се, много щастие и успехи за всички както в професионален, така и в личен план. Бих била много щастлива да се върнем към нормалността, която всички ние очакваме с нетърпение, и по-бързо да забравим за пандемията.

Similar Posts