“Обядвай с шефа на…” dm България – Андрей Петров – председател на Борда на управителите

Кампанията “Обядвай с шефа на…” има силата да сбъдва мечти – по много различни начини. Един от примерите за това е срещата на Виктория, която винаги е имала специално отношение към dm като потребител и е искала да се запознае с процесите в компанията по-отблизо, с Андрей Петров – председател на Борда на управителите на dm България.

Андрей Петров e председател на Борда на управителите на dm България и е част от ръководния екип на компанията още от нейното основаване през 2008 г. Преминал е през различни позиции като регионален мениджър “Експанзия” и ръководител на сектор “Логистика”. В момента отговаря за ресор “Експанзия” и отдел “Продажби”.

Най-голямото предизвикателство в работата за г-н Петров е времето, което в днешната динамика е може би и най-ценното. В отношението си с хората най-много държи на човечността и коректността. Важно му е да отделя необходимото внимание на всеки един колега или партньор.

Свободното си време поделя между семейството си, стойностна книга, хубав стар филм или мач на любим футболен или волейболен отбор.

Ето какво споделя той след срещата си с Виктория:

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

В dm развиваме различни проекти, с които да допринесем за обучението, развитието и кариерно ориентиране на младите хора, защото вярваме, че те са нашето бъдеще и ние ги подкрепяме. Смятам, че кампанията „Обядвай с шефа на…“ е точно такъв проект, защото той дава шанс на студентите да се срещнат с любимите си компании и да получат ценни съвети за своя кариерен път от техните лидери. В днешно време пред всеки студент има много възможности за развитие и се надявам, че моят опит би могъл да даде правилните насоки.

Какво определи избора Ви на победител сред кандидатите? С какво Ви „спечели“ Виктория? 

Благодарен съм на Виктория за старанието при подготовката на кандидатурата си. Избрахме нея, защото беше проучила компанията много добре, амбициозна е и има добри идеи. Впечатли ни най-вече със своята креативност, целеустременост и отношение към детайла, а в същото време със своята откритост и емоционалност. Виктория е пример за млад човек, който е студент в чужбина, но вижда своето бъдеще в България. Хубаво е да даваме шанс на тези хора да намират своята среда за развитие в родната си страна.

Бихте ли ни разказал как мина срещата през Вашите очи? Какво ще запомните най-ярко от нея?

Срещата премина много бързо и неусетно. Предварителното притеснение бързо беше преодоляно и след това протече по-скоро като приятелски разговор, отколкото като стереотип на разговор между управител на голяма компания и студент (който повечето хора биха си представители). От срещата ще запомня един млад, интелигентен и позитивен човек, който иска да се развива, и то в България.

Какви според Вас са най-силните личностни качества на Виктория?

Освен интелектът на Виктория, както и позитивното й отношение към всичко, няма как да не направи впечатление нейната амбиция, в съчетание с нейните откритост и точност.

Научихте ли нещо ново от разговора си с нея? Ако да, какво е то?

Научих доста неща за социалните медии, където усещам, че все по-бързо изоставам. 🙂
Извън кръга на шегата се затвърди впечатлението ми, че все още има много млади хора с невероятен потенциал, които искат и са готови да градят бъдещето си в страната ни, без значение къде получават образованието си. И ние трябва да подадем ръка на тези хора!

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Да, участието ми в „Обядвай с шефа на…“ беше ценен и интересен опит и за мен и ще се радвам, ако съм бил полезен. Смятам, че инициативата е страхотна и изгражда стабилен мост между работодателите и бъдещите им служители.

Какво бихте посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Съветът ми към участниците е да вложат старание в подготовката си и внимателно да избират компаниите, в които кандидатстват, защото тези срещи могат да отворят много врати за тях. Пожелавам им да бъдат отворени към възможностите пред тях, инициативни и да следват смело своите цели.

Виктория също разказва за своите впечатления и емоции след срещата си с Андрей Петров.

Как разбра за кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво те мотивира да участваш в нея?

За кампанията „Обядвай с шефа“ научих съвсем случайно, благодарение на социалната мрежа LinkedIn. Един ден преглеждах своя „feed“ и ми попадна публикация, информираща именно за предстоящото събитие на Talent Club BG.

Погледът ми беше привлечен от въпросния пост и веднага проявих интерес, тъй като до този момент не бях запозната с провеждането на подобно събитие в България. Прочетох какво представлява форматът, каква е неговата цел и съответно разгледах кои популярни компании участват в инициативата. Идеята много ми допадна. Осъзнах каква невероятна възможност и чест би бил един такъв неформален обяд с лидер на международна компания, отделил от своето време, за да се срещне с напълно непознати младежи. Без колебание реших да опитам своя късмет и затова бързо попълних формуляра за кандидатстване. Освен това вярвам и в малките „знаци“ от съдбата, тъй като в момента съм на етап от живота си, в който усилено търся своето призвание в кариерен план. Това още повече ме мотивира да заявя желанието си за участие.

Защо избра среща с лидера на dm – Андрей Петров? 

От години съм верен клиент на dm – както в България, така и в чужбина. Винаги съм предпочитала дрогерията и смея да твърдя, че в ролята си на потребител вече я познавам добре. Когато видях dm сред участващите компании в инициативата, не се поколебах да кандидатствам именно за среща с лидера на концерна, за да се запозная отвътре с „механизма“ на компанията. Признавам, че първо направих категоричен избор за компанията и едва след това проявих любопитство към личността, заела върха на йерархията в dm България. За да се запозная предварително с евентуалния си събеседник, прочетох и изгледах няколко интервюта на г-н Петров. Тогава се уверих, че не съм сгрешила с избора си на лидер. Човек с толкова богат професионален опит, лидерски качества и излъчване би бил ценен пример и мотиватор за мен.

Би ли ни разказала как мина срещата през твоите очи? Кой е най-яркият момент, който ще запомниш от нея? 

Срещата ми с г-н Петров беше повече от прекрасна и ползотворна. Дори съм на мнение, че мина в пъти по-добре, отколкото си я представях. До този момент не съм имала възможност за личен разговор с човек на толкова висока позиция в корпоративния свят, особено в ситуация, в която той не е мой работодател. Изпитвах смесени емоции дни преди събитието – както вълнение, така и известна доза притеснение, защото нямах представа какво ме очаква. Най-голямото ми опасение при пряката комуникацията е неловкото мълчание или разминаването в интереси, що се отнася до предмет на разговор. За мое щастие и успокоение, веднага след запознанството ми с Андрей (по какъвто неформален начин той предпочете да се обръщам към него) се уверих, че притесненията ми са били неоснователни. Срещата ни продължи неусетно близо два часа. По време на разговора засегнахме най-различни теми като висше образование и кариерен старт в чужбина, шансове за реализация и успешно бъдеще в България, любопитни факти „от кухнята“ на концерна, както и личния живот извън офиса. А вкусната храна и уют на ресторанта допринесоха за приятната атмосфера.

Трудно ми е да посоча само един „ярък момент“ от срещата ми с Андрей Петров, тъй като за мен цялото събитие беше вълнуващо и запомнящо се изживяване.

Кои личностни качества на Андрей Петров ти направиха най-силно впечатление? Има ли нещо, което би си „взела“ от него като модел на поведение и отношение към кариерното развитие?

Андрей Петров със сигурност опроверга моите представи за „шеф“ в буквалното значение на думата. Съдейки по високата му лидерска позиция, очаквах строга формална комуникация и етикет. Но за моя огромна изненада г-н Петров се оказа изключително усмихнат и общителен човек, а това допринесе за приятелския тон на разговор. Впечатли ме с богатата си обща култура, непринуденост, оптимизъм, точност и не на последно място – професионално отношение към работата и колегите. Силно адмирирам и факта, че Андрей е отделил от времето си и е напуснал зоната си на комфорт с участието си в нестандартен проект като „Обядвай с шефа“, разкривайки своята личност извън офиса. Бих искала един ден и моята работа да се превърне в кауза и да разказвам за нея със същия плам, удовлетворение, отдаденост и мотивация, с каквито Андрей ми представи кариерата си в dm България.

Кой беше най-ценният съвет, който ти даде г-н Петров?

Целта на кампанията „Обядвай с шефа“ със сигурност е изпълнена. Срещата ми с Андрей Петров беше не само един кратък урок по бизнес, но и урок по личностно развитие. В рамките на два часа не успяхме да развенчаем „тайната на успеха“, но след срещата си тръгнах по-мотивирана и вярваща в себе си. А безценният съвет на г-н Петров ще превърна в свой пътеводител  – „Да бъдеш винаги искрен, винаги себе си и винаги човечен!“

Би ли участвала отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Отговорът ми е повече от категоричен. С най-голямо удоволствие отново бих се включила в кампанията „Обядвай с шефа“. Не бих пропуснала следващ шанс за лична среща с още вдъхновяващи лидери като Андрей Петров.

Какво би посъветвала бъдещите участници в кампанията?

Към всички младежи като мен, тепърва търсещи своя кариерен път и призвание – рискувайте и напуснете комфортната си зона! Впуснете се в нещо напълно непознато и различно като кампанията „Обядвай с шефа“. Вероятно точно в този момент се нуждаете от мотивация, увереност и насока. А ключът към Вашето себеоткриване може би се крие именно в една неформална среща на четири очи с успешен лидер в уважавана от Вас област. Не се колебайте, а се включете в следващото издание на кампанията.

Similar Posts