Иван Георгиев – Co-Founder & CEO @ Pontica Solutions

Четвъртото издание на кампанията “Обядвай с шефа на…” срещна много амбициозни млади хора с лидерите на успешни компании в България. Срещата на Иван Георгиев – CEO на Pontica Solutions, с Иван Караджов – победителя в кампанията, даде възможност и за двете страни да обменят идеи и опит и да поговорят за мечтите и успеха.

Иван Георгиев е съосновател и изпълнителен директор на една от най-бързо развиващите се компании в сферата на изнесените услуги в България – Pontica Solutions. Завършил е в Université Paul Valéry, специалност Психология на комуникацията. Работи в аутсорсинг индустрията повече от 10 години, като през по-голямата част от времето е заемал стратегически ръководни позиции.
В Pontica Solutions той отговаря основно за стратегическата перспектива на компанията, развитието на бизнеса и успешното функциониране на административните отдели.
Инвестира част от времето си и в образователната сфера, като изнася лекции на студенти от Софийски университет, които се стремят да успеят в бизнес средата.

Вижте какво сподели той за изживяването си в кампанията “Обядвай с шефа на …”:

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията?

 „Обядвай с шефа на…“ е инициатива, която позволява на участниците в нея да излязат от обичайния и стандартен кадър и да се потопят в една приятна обстановка за обяд. Индивидуалността на формата, новото запознанство и срещата с някого, който може да ти разкаже за различни от твоето ежедневие теми, да те вдъхнови и мотивира, са част от причините, поради които си заслужава и компаниите и кандидатите да се включат в предизвикателството.

Разкажете ни как премина срещата с победителя Иван Караджов през Вашите очи.

Запознаването ми с Иван беше малко по-различно и по-вълнуващо от обикновено, тъй като той е вече част от варненския екип на Понтика. Имайки предвид константното разрастване на компанията, става все по-трудно да познаваме лично хората. Затова съм благодарен, че срещата с Иван ни даде възможност да се опознаем.

Какво научихте от разговора си с него?

За времето, което успяхме да споделим заедно, разбрах какви са амбициите на Иван, обсъждахме идеи за негови бъдещи проекти, свързани с предприемачество, и се надявам да съм успял да бъда полезен и да му дам конструктивна обратна връзка коя бизнес идея би работила безотказно и коя не.

Кои негови личностни качества Ви впечатлиха най-силно?

Иван е скромен и интелигентен млад мъж. Той е едва на 19 години, но изказът му е впечатляващ, знае как да се държи пред различни аудитории, изключително деен е и прави куп интересни неща. Освен, че учи и работи, той членува в редица неправителствени организации, занимава се с кино и се опитва да помага на млади хора като него.

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво бихте посъветвал бъдещите участници?

За мен е комплимент да бъда част от тази инициатива и категорично бих се включил отново. На бъдещите участници в „Обядвай с шефа на…“ бих препоръчал да се възползват на максимум от срещата, като помислят предварително за темите и конкретните казуси, които биха искали да се обсъдят. Съветвам ги да избират тактически човека, с когото искат да се срещнат, за да може да получат от него подходящи съвети и препоръки за бизнес идея, кариерно развитие, академични въпроси или други, които ги вълнуват.

Иван Караджов също споделя своите впечатления от срещата.

Как научи за кампанията и какво те подтикна да кандидатстваш?

Научих за кампанията през Facebook, като поста, разказващ за възможността да обядвам с шефа на дадена известна компания, ми беше изпратен от мой близък съученик. Бях много изненадан, защото дори не подозирах, че подобни събития се организират в България. Видях, че основателите на Понтика Солюшънс участват в кампанията, и веднага се записах за участие.

Разкажи ни как премина срещата през твоите очи.

Срещата беше невероятна. Много приятно бях изненадан, че обяда беше в неформална и много комфортна обстановка, както за мен така и за г-н Георгиев. Обсъждахме много интересни теми, свързани с моето професионално развитие и бъдещи желания. Те бяха нови за мен и много интересни. Дори в момента, докато пиша, се сещам за този ден, и има въпроси и теми за размисъл, които г-н Георгиев ми даде, и над които все още размишлявам.

Какво научи от разговора си с Иван Георгиев и кой е най-важният съвет, който ти даде той?

Най-важния съвет, който получих, беше да не се отказвам, да търся възможност да излизам извън зоната си на комфорт, да не бързам в развитието си и да се възползвам от всяка възможност, която ми се отдаде.

Промени ли се мнението ти за компанията след обяда с Иван Георгиев?

Не бих казал, че се е променило, но със сигурност научих доста повече за компанията, отколкото знаех преди.

Би ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво би посъветвал бъдещите участници?

Бих участвал отново, защото преживяването е уникално, и предполагам че е различно с всеки лидер. Всеки един работи в различна индустрия и може да покаже различна страна от света на бизнеса. Дали ще бъде в сферата на B2B или B2C бизнесите, дали ще бъде в outsourcing индустрията – няма значение, стига да отидеш с желание да научиш нещо ново.

Съветът ми към бъдещите участници е да се запишат при първа възможност, защото ще научат много важни елементи от света на бизнеса и предприемачеството, и ако имат желание да преследват кариера в този свят, няма по добър учител от хората, работещи там.

Similar Posts