Интервю с Мая Гиндева – Employer Branding and Marketing Expert в Proxiad Bulgaria

Когато един специалист в дадена сфера „гори“ в това, което прави, и истински се гордее с постиженията на компанията, от която е част… това си личи! Именно тогава идват и големите успехи! 

През последните месеци работихме по нов проект, с който целим да ви запознаем със специалистите, които стоят зад успехите на ТОП работодателите в България. 

Следващите редове са посветени на Мая Гиндева от Proxiad, която поканихме да ни отговори на няколко въпроса.

1. Здравейте, Мая! Бихте ли ни разказала накратко за себе си?

Здравейте! 
От 7 години съм в сферата на маркетинга, като моята страст e brand management частта. Имам богат опит в изготвянето на цялостна маркетинг стратегия, управление на социални медии, писане на съдържание, PR, създаване на дизайн и управление на събития. В професионалния си път имах възможност да управлявам рекламни кампании, както на българския, така и на европейския пазар. В Proxiad съм вече близо година и половина и се чувствам чудесно! 

2. Какво Ви вдъхновява в работата Ви? Защо избрахте тази професия?

Най-голямо удоволствие в работата си намирам в креативността и в създаването на нестандартни кампании. Проявявам и засилен интерес към човешката психология и по-конкретно – към анализирането на различни таргет групи и тяхната мотивация. За мен всяка професия в света на маркетинга изисква, както професионални, така и личностни качества като енергичност, комуникативност и до голяма степен смелост да представиш идеите си. Още от ранна детска възраст обичах да говоря пред публика, като най-ранният ми спомен е, когато представих един продукт от фирмата на баща ми пред потенциални негови партньори. Още тогава знаех, че искам да се развивам в тази посока. Смело мога да заявя, че самата професия ме избра и за мен тя е призвание. 

3. Как приоритизирате времето си?

Правилното планиране  е от изключително значение за постигането на добри резултати. Винаги си записвам предварително задачите за деня, като ги степенувам по приоритет. Водя си собствен календар, в който въвеждам какво съм успяла да свърша и какво е останало за следващия ден. 

4. Споделете ни някой „трик“, който Ви помага в работата и живота?

Позитивното отношение е ключово във всеки аспект от живота ни. Вярвам, че когато подходиш с оптимизъм към дадена ситуация или човек, това се връща към теб.  

5. Кой е най-ценният урок, който научихте от работата си досега?

„Не действай на базата на предубеждения”. 

В работата си имах възможност да работя с екипи от всички части на света. Научих, че хората са различни и с разнородни възгледи и култура. Това ми помогна да не приемам моята гледна точка като единствена, а винаги да се стремя да разбера и другия човек и какво се крие зад неговата позиция. 

6. Опишете ни накратко какво е да работиш в Proxiad?

Едно от първите неща, които ме грабнаха в Proxiad, е, че тук сме като едно семейство. Екипите са доста различни, но в същото време единни и винаги можеш да се обърнеш към колега за съвет. Харесва ми, че  се толерират новите идеи и много често срещите се превръщат във вдъхновяващ брейнсторминг. За всеки креативен и любознателен човек е удоволствие да работи тук! 

7. Кои са най-важните качества, които трябва да притежават кандидатите, за да работят в Proxiad?

Освен необходимите професионални изисквания за дадената позиция, кандидатите трябва да притежават мотивация, желание за развитие и умение за екипна работа. Всичко останало може да се научи с времето. Нашият екип използва различни техники и похвати, за да провери именно наличието на тези качества, което прави процесът ни на подбор изключително прецизен. 

8. Какво бихте посъветвали следващата вълна от таланти?

Да са проактивни и да не спират да обогатяват знанията си. В Proxiad силно вярваме в младите таланти, затова и създадохме стажантската  ни програма, която е насочена към начинаещи програмисти, които имат желание да се развиват в тази посока.  

9. Как според Вас ще се развие IT сферата през следващите 5 години?

Вярвам, че все повече ще се промени представата за стандартното работно време и присъствие в офиса. Covid даде сериозен тласък към дистанционната работа, който ще продължи със същата скорост и занапред. Тепърва навлизаме в пика на технологичната ера, на виртуалната реалност, изкуствения интелект, обмяната на данни и роботиката. Именно в ИТ индустрията се крият професиите на бъдещето.  

Similar Posts