“Обядвай с шефа на…” Lab08 – Динко Танев / Managing Partner

Петото издание на “Обядвай с шефа на…” категорично остава в историята на инициативата със звездната селекция от компании, които взеха участие в него. Lab08 е един от ярките примери за това. Техният разчупен поглед и иновативни идеи като екип дадоха своето отражение и при организацията на срещата на Динко Танев (Managing Partner) с избрания от тях младеж – Иван Димитров. Среща, която изписваме със златни букви в архива на кампанията.

Днес, с огромно удоволствие, споделяме с вас как премина този вълнуващ, различен и изключително вдъхновяващ обяд.

“Казвам се Динко Танев и съм Managing Partner в Lab08. Опитът ми е свързан със софтуерната индустрия като през последните 15 години създавам и управлявам компании с различни дейности – както продуктови, така и в сферата на услугите. Между 2008 и 2018 г., заедно с моите колеги Ивайло Христов (DEV.BG), Майкъл Форнандер и Расмус Мьолер-Нилсен, изградихме Komfo – social media marketing SaaS продукт, като основните ни пазари бяха скандинавските страни. След успешен exit и продажбата на компанията към Sitecore, заедно с Расмус започнахме да помагаме на други скандинавски компании да изграждат своите продукти по ефективен и правилен начин. Така се появи Lab08 – софтуерна компания, която предлага product management и product development услуги. В момента екипа ни наброява повече от 40 души, като за мен е изключително удоволствие да работя рамо до рамо с толкова добри професионалисти. Носител съм на различни награди и все пак, намирам по-голямо удовлетворение, когато ги печели компанията, която ръководя, а не толкова аз персонално.”

Ето какво споделя Динко след срещата си с Иван:

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Радвам се, че се включих в тази интересна инициатива! За мен и хората от нашата компания винаги е било приоритет да подкрепяме и мотивираме младите хора. Едно от най-важните неща, с които много от лидерите в софтуерната индустрия в България сме се заели, е да промотираме нашия бранш като най-интересната посока, в която младите хора могат да развият своя потенциал.

Какво определи избора Ви на победител сред кандидатите? С какво Ви „спечели“ Иван? 

Мотивационното писмо на Иван определено беше по-различно от останалите. След като го прочетох, у мен остана усещането за силната енергия и целеустремеността, които притежава това момче. Може да се каже, че двамата с него имаме еднаква мисия, а именно, както той го е написал: „Да направим страната ни по-добро място.“

Бихте ли ни разказал как мина срещата през Вашите очи? Какво ще запомните най-ярко от нея?

Имам често подобни обeди, в които си говоря с млади хора за техните цели и амбиции, опитвайки се да им помогна. Реших да направя тази среща малко по-различна, като избягаме от класическите ресторанти и отидем до хижа „Червената шапчица“ на Витоша. Посрещна ни снежна обстановка и бяхме заобиколени от гора и уюта, който предоставя този вид места. Менюто също беше далеч от стандартното, като с Иван наблегнахме на шкембе чорба. 🙂 Разговорът ни беше различен с това, че срещу мен седеше наистина много амбициозен човек, който действа здраво и въпреки че е в началото на своята мисия, е постигнал невероятен прогрес. В момента Иван е една от основните причини в Разград да се случват доста интересни неща, свързани с информационните технологии. Той и неговия екип организират събития, академия, хакатони. Направил е първите стъпки в основаването на софтуерна компания!

Какви според Вас са най-силните личностни качества на Иван?

Има една мисъл, която много харесвам: „A hard worker, who is persistent would always beat the lazy talent…but there’s nothing better than a smart doer!“. Иван съчетава именно тези качества – на кадърен и изключително работлив човек.

Научихте ли нещо ново от разговора си с него? Ако да, какво е то?

Научих повече за Разград и хората там, за които Иван създава инициативи и гради ИТ общност. За пореден път се убедих как мотивацията, усърдието и позитивизмът водят след себе си промяна в средата и света около нас. Иван е ярък пример за това и се радвам, че се запознахме и ми разказа за това, което го движи и мотивира.

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Разбира се, с удоволствие бих се включил отново, като в момента обмисляме да направим подобна инициатива в Lab08, на която да каним кандидати за работа.

Какво бихте посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Съветът ми към участниците е да не се притесняват, а да се записват за участие! Важно е да отделят нужното време за написване на съдържателно мотивационно писмо, което да убеди „шефа“, да избере тях. Естествено, изключително важно е да проучат и намерят правилния за тях човек, който най-добре би им помогнал в преследване на техните мечти!

Иван също разказва за своите впечатления и емоции след срещата си с Динко Танев:

Как разбра за кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво те мотивира да участваш в нея?

Разбрах за кампанията от друга ваша инициатива, наречена „CEO Talks“, където имах възможност да чуя вълнуващите истории на шест изпълнителни директори от различни компании. Участвах в кампанията „Обядвай с шефа“, защото исках да „попия“ от опита, знанията и мирогледа на някой изключително успешен човек.

Защо избра Динко Танев?  

Избрах Динко Танев, защото за мен той е еталонът за успешен млад човек – има семейство, развиващ се бизнес и много важно – променя средата около себе си към по-добро.

Би ли ни разказал как мина обядът? Къде бяхте, под каква форма се случи срещата и кой е най-яркият момент, който ще запомниш от преживяването?

Обядът не само, че покри моите очаквания, а значително ги надмина. Динко доста ме изненада, тъй като обядът беше в хижа „Червената шапчица“. Срещата се проведе по изключително приятелски начин, все едно се познавахме от години. Говорихме си три часа, които минаха неусетно. Основните теми, които обсъдихме, бяха свързани с разработката на софтуер, предприемачеството и подобряването на средата около нас. Разбира се, говорихме си и на други теми. Оказа се, че и двамата обичаме автомобилите, така че нямаше как да не минем и през тази тема.

Най-яркият момент за мен момент беше, когато споделих на Динко за своята идея да подобря средата в родния си град Разград и енергията, с която той посрещна идеята ми.

Кои личностни качества на Динко ти направиха най-силно впечатление? Има ли нещо, което би си „взел“ от него като модел на поведение и отношение към кариерното развитие?

Динко е изключително енергичен, амбициозен, всеотдаен и позитивен човек, който е винаги готов да помогне. Има дълбока експертиза в много сфери – технологии, предприемачество, управление на хора и маркетинг. Бих си взел точно това, а именно че човек може да се занимава с всичко, което му доставя удоволствие, стига да положи необходимите усилия.

Кой беше най-ценният съвет, който ти даде той?

Никога да не се отказвам от това, което желая.

Би ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Със сигурност!

Какво би посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Да не се притесняват да кандидатстват и свободно да споделят своите идеи с човека, с когото ще се срещнат. Ще спечелят много!

Similar Posts