Димитър Шумаров – Изпълнителен директор на Пощенска банка

Тази есен предстои петото издание на хитовия формат “Обядвай с шефа на…”, който среща мотивирани млади хора с лидерите на водещи компании, опериращи в България. Днес споделяме с вас разговор с един от лидерите, които взеха участие в последното четвърто издание – Димитър Шумаров, Изпълнителен директор на Пощенска банка.

Димитър Шумаров е изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка. Той се присъединява към екипа през юли 2012 г. като Изпълнителен директор и Главен финансов директор на финансовата институция. Преди това, в продължение на 16 години работи в Обединена българска банка, където, като главен финансов директор, се занимава с цялостното финансово управление, както и с управлението и координацията на процеса на бизнес планиране и бюджетиране.
Опитът му в банковата и финансовата сфера се допълва и от други позиции.
Преди да се насочи към банковия сектор, работи в отдел „Бюджетна политика“ на Министерството на финансите.
Към момента, той е член на Съвета на директорите на Клуба на финансовите директори в България.

Вижте какво сподели Димитър Шумаров за впечатленията си от кампанията “Обяд с шефа”.

Г-н Шумаров, бихте ли споделил какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“? 

Да участвам в това събитие беше едно от най-лесните решения, които напоследък ми се е налагало да вземам. „Обядвай с шефа на…“ е първата по рода си кампания, която предоставя уникална възможност на студенти и работещи да се срещнат с лидерите на най-популярните компании в България. Харесвам идеята и смятам, че тя е изключително полезна, а тези срещи са много ценни за нас като финансова институция и за младите амбициозни хора, които търсят най-правилното решение за своята бъдеща професионална реализация.

Как премина срещата ви с победителя Александър Стаматов и какво научихте от разговора си с него? 

Открихме много общи теми за разговор. Както разбрах, Александър от няколко години има интерес към банковия сектор – в частност към инвестиционното банкиране, и съвсем естествено това беше водещо по време на обяда ни. Надявам се, че съм бил от полза за него, за да има той по-ясна представа по отношение на професионалния си избор, тъй като забелязах целенасочен фокус у него. 

Кои негови личностни качества Ви впечатлиха най-силно? 

Нямам съмнение, че амбициозните и мотивирани млади хора като Александър, с широк мироглед и открита мисъл, са бъдещето. Това видях у него, както и силното желание да се развива. 

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво бихте посъветвал бъдещите участници?  

С удоволствие бих се включил отново в кампанията. Щастлив съм, че ежедневно съм заобиколен от такива енергични младежи, тъй като Пощенска банка е топ работодател, който създава условия за успех и израстване на хората в своя екип и развива талантите.  

Бих насърчил всички младежи да отстояват своите идеи и позиции, и да сбъдват мечтите си.   

Снимка от срещата на Димитър Шумаров с победителя в кампанията Александър Стаматов

Similar Posts