Борислава Дякова – HR и Legal Director в Модис България

Кампанията, която среща млади амбициозни хора с лидерите на най-атрактивните компании у нас, събра Борислава Дякова и Кристина Георгиева. Двете дами проведоха обяда в офиса на Modis, където Кристина успя да се запознае с целия екип.

Борислава Дякова заема позицията HR, Legal Директор, като е и Local Privacy Lead в Модис България. Тя има повече от 11 години опит в сферата на човешките ресурси, тяхното управление и администрация, както и в сферата на трудовите правоотношения.

През 2013г. Борислава се присъединява към екипа на Адеко България, а по-късно, през 2018г. оглавява HR и Legal функциите в новосъздадената Модис България, също част от Adecco Group, която се занимава с предоставянето на ИТ услуги, разработка на софтуер, облачни решения, както и аутсорсинг на бизнес процеси.

След срещата си Борислава Дякова споделя:

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията?

Кампанията „Обядвай с шефа на…“ е една интересна и различна форма на среща на младите, амбициозни хора с професионалисти от разнообразни сектори, индустрии, компании. Допадна ми изключително много идеята за неформална среща извън рамките на работния процес с млад човек, който търси своите възможности за развитие и реализация и има желанието да почерпи знания директно от извора. Няма нищо по-мотивиращо от шанса да споделя за своя професионален път, кариерно и личностно израстване, и да вдъхновя един още по-мотивиран бъдещ професионалист.

Разкажете ни как премина срещата през Вашите очи?

Срещата беше много зареждаща и не само за Кристина, но и за мен самата. Бях щастлива от дадената ми възможност да разкажа за себе си, като човек и професионалист за моите постижения и да видя как това се отразява позитивно на един млад изгряващ талант Разговорът беше толкова интересен, а времето мина неусетно. Смятам, че срещата донесе удовлетворение и за двете ни, споделихме интересни неща, разговаряхме свободно и без притеснения, бяхме усмихнати и се разделихме с много положителни емоции и теми за размисъл.

Какво научихте от разговора си с победителя Кристина Георгиева?

Кристина е изключително умно, интелигентно, ерудирано  момиче, неспиращо да търси възможности за развитие и обучение. Силно мотивирана е да се реализира в сферата на човешките ресурси и сподели, че срещата ни е „ключова за старта на кариерното ѝ развитие“. По свое желание, Кристина изкарва лиценз за екскурзовод, за да може да развива своите комуникативни умения, да се обогатява с познания за интересни места и забележителности,  да се среща и общува с множество хора от различни възрасти, култури, принадлежности. Въпреки пандемията и липсата на пътувания Кристина не се отказва и продължава да се труди в онлайн среда, като парелно с това завършва дистанционно онлайн курс по бизнес право.

Какви качества Ви впечатлиха у нея?

Мотивацията да учи и да не спира да се развива, както личностното, така и в професионален аспект. Тя има силно изразено желание да започне своя кариерен път в сферата на човешките ресурси, прилагайги наученото до този момент, съчетавайки правото с бизнеса и човешия капитал. Кристина има ясно поставени цели, ориентирана е в каква посока да върви и знае какво е нужно да предприеме, за да го постигне. Разбира се, няма да е лесно, но в нейно лице виждам човек, готов да приеме предизвикателството, да намери баланса и да сбъдне мечите си. Тя е дисциплинарана, амбициозна, много спокойна, комуникативна и позитивна личност.

Бихте ли участвали отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво бихте посъветвали бъдещите участници?

С огромно удоволствие бих се включила отново в кампанията „Обядвай с шефа на….“. Срещите с млади, усмихнати хора, търсещи своето бъдеще, са изключително зараждащи и мотивиращи. Бих посъветвала колегите професионалисти и утвърдени лидери да не се колебаят да споделят своите успехи, да не пропускат подобни възможности да вдъхновяват и насърчават и  да не забравят, че всички ние сме тръгнали от някъде, някой ни е дал шанс да се докажем.  На бъдещите млади специалисти, бик казала да не спират да търсят, да учат, да искат да постигат максимума, и, разбира се, активно да участват в кампанията „Обядвай с шефа на…“, която е една прекрасна възможност за сбъдване на мечтите.

Срещата за Кристина също бе изключително вълнуваща и ползотворна. Вижте какво разказва тя.

Как научи за кампанията и какво те подтикна да кандидатстваш?

За кампанията научих съвсем случайно от различни публикации в социалните мрежи. Бях силно заинтригувана, защото форматът на събитието ми се стори изключително нестандартен и новаторски. Разгледах различните компании и техните лидери, но интересът ми безспорно бе привлечен от възможността за обяд с г-жа Борислава Дякова. Бях впечатлена от позицията, която тя изпълнява в компания с мащабите на Modis.

Разкажи ни как премина срещата през твоите очи. Оправда ли очакванията ти?

Бих казала, че срещата не просто оправда очакванията ми, но далеч ги надмина. Имах радостта обядът да се проведе в офиса на Modis. Това бе прекрасна възможност за мен да се потопя по-пълноценно в атмосферата на компанията и имах нагледен пример за много от нещата, за които разговаряхме с г-жа Дякова.

Освен това по време на обяда имах щастието свободно да задам всичките си въпроси във връзка с правните аспекти в дейността на г-жа Дякова, както и да науча полезна информация относно цялостната дейност, която се осъществява в оглавявания от нея отдел.

Какво научи от разговора си с Борислава Дякова и кой е най-важният съвет, който ти даде тя?

От разговора си с г-жа Дякова имах радостта да се запозная с историята на нейния професионален път до този момент. Освен това научих много за компанията като цяло.

Вярвам, че най-важното нещо, което получих като съвет от нея е, че човек не трябва да се отказва от мечтите си без значение колко несъвместими изглеждат с това, което има и е постигнал до този момент. Тя ми припомни, че когато полагаш усилия в дадена насока, то рано или късно трудът ти ще бъде оценен.

Освен това г-жа Дякова ми даде прекрасен пример за правилния начин на общуване с околните. По време на обяда тя с лекота създаде у мен усещането за обяд с човек, когото вече познавам, като така премахна излишното напрежение и формалност. За мен това бе важен урок, че независимо къде се намирам по стълбицата на успеха, то винаги трябва да се пазя от излишната суета в комуникацията с хората.

Промени ли се мнението ти за компанията след обяда?

Отидох на обяда с позитивна нагласа, защото компанията е известна като един от водещите работодатели в България. Бих казала, че след обяда мнението ми не се промени, а само се засили. От цялостната атмосфера в Modis и от разговора с г-жа Борислава Дякова, разбрах, че това е компания, която държи на своите служители и съответно ежедневно се провеждат действия, насочени към това хората да бъдат удовлетворени и щастливи от работната си среда.

Би ли участвала отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“ и какво би посъветвала бъдещите участници?

Със сигурност бих участвала отново в кампанията. Цялостната емоция бе неповторима, а отношението и старанието на всички хора, замесени в организацията на обяда, още повече допринесе за позитивното преживяване.

Бих посъветвала бъдещите участници да не се колебаят и смело да се впуснат в тази кампания. Всеки един от лидерите е човек с много професионален опит, а също и такъв, от когото безспорно може да се научи много. Освен това вярвам, че за всеки един участник това би могло да се окаже чудесен кариерен старт.

Similar Posts