“Обядвай с шефа на…” DevriX – Марио Пешев – основател на компанията

В разгара на сезон седем на ,,Обядвай с шефа” споделяме един спомен от предходното издание на инциативата – обяда на Стефан с основателя на DevriX – Марио Пешев. Вълнуващата среща между тях се състоя в офиса на DevriX, което беше причината Стефан да прекоси цяла България, идвайки от Варна, за да прекара малко време с лидера, на когото искрено се възхищава – именно Марио!

Марио основава DevriX през 2010 г. Към днешна дата компанията е в топ 20 международни WordPress агенции. Специализирана е в разработването на комплексни корпоративни платформи и сайтове. През годините многобройни компании и агенции са се обръщали към тях при нужда от надежден технически партньор.

Също така е главен изпълнителен директор на Growth Shuttle, където основно развива  консултантски услуги за ръководители на компаниив в Северна Америка, Европа и Австралия.

Зад гърба си има 20-годишен опит в областта на технологиите, 14 в обучението и мениджмънта и повече от 10 в областта на маркетинга.

Какво Ви мотивира да участвате в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Марио Пешев: Една от мисиите ни в DevriX е да подпомагаме малките бизнеси и обществото. Тази кампания предоставя невероятна възможност да срещна и разговарям с бъдещето на IT сектора в България, както и да предам част от своите знания и опит на тях. Инвестирането в младото поколение трябва да е дълг на всеки един от нас.

Какво определи избора Ви на победител сред кандидатите? С какво Ви „спечели“ Стефан?

Бихте ли ни разказал как мина срещата през Вашите очи? Какво ще запомните най-ярко от нея?

Марио Пешев: Срещите ми с хора като Стефан винаги ми дават надежда за бъдещето
на бранша и щастие, че имаме толкова умни и работоспособни хора.
Най-ярко бих казал, че ще запомня неговата инициатива и желание да помага на другите, което е споделено качество и желание между нас двамата. Зает с няколко паралелни иницативи – практически повече от 80
работни часа седмично – той продължава да намира време и желание да помага и да споделя знания извън работа.

Какви според Вас са най-силните личностни качества на Стефан?

Марио Пешев: Желанието му да постига най-добрите резултати в работата си и да допринася за развитието на бранша.

Научихте ли нещо ново от разговора си с него? Ако да, какво е то?

Марио Пешев: Винаги съм се смятал за learnaholic – човек, който никога не спира да учи.
Няма разговор, в който влизам с идеята, че не мога да науча нещо ново. В този ред на мисли, в разговора си със Стефан научих за европейските проектите, по които той работи и защо те са важни за бъдещето на дигитализацията и гражданската инициатива.

Бихте ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Марио Пешев: Разбира се, тази кампания е обвързана с мои личностни ценности и с тези на DevriX и се радвам, че мога да бъда част от кампанията и да предам знанията и опита си на бъдещите кадри в бранша.

Какво бихте посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Марио Пешев: Не спирайте да учите. Никога не е било по-лесно да реализираш идеята си на пазара, с помощта на различни инструменти и изкуствен интелект. Ако учите достатъчно и намерите бизнес проблеми за решаване в България и извън нея, а те са много, реализирайте идеите си не спирайте да бутате напред. Не забравяйте откъде сте тръгнали и подавайте ръка
на младите, които имат достатъчно желание, но нужда от насока.

Как разбра за кампанията „Обядвай с шефа“ и какво те мотивира да участваш в нея?

Стефан Дянков: Следя кампанията от известно време, слушах подкаста на София Петрова с Марио от предното издание, благородно ѝ завидях и реших че следващия път на нейно място трябва да съм аз.

Защо избра среща с лидера на DevriX – Марио Пешев?

Стефан Дянков: Следя публичните изяви на Марио от няколко години – той е един от пионерите на WordPress community-то в България и беше един от хората, които ми помогнаха доста с развитието ми в тази сфера. В момента разработвам собствена WordPress агенция и Марио е един от ярките примери, които се старая да следвам. Аз също се старая да се развивам в няколко направления, както прави той, така че избора не беше сложен.

Би ли ни разказал как мина срещата през твоите очи? Кой е най-яркият момент, който ще запомниш от нея? 

Стефан Дянков: Трябваше да пътувам от Варна и по пътя разигравах в главата си сценария – какво ще го питам, как най-добре да оползотворя единия си час с Марио. За щастие, аз подраних, обяда закъсня и успях да си открадна не 1, а цели 2 часа с него. Най-яркият момент е как всичко от сценария се изпари в момента, в който го видях на живо (до сега го бях гледал само по онлайн лекции и семинари) и двата часа минаха толкова неусетно, че забравих да му дам подаръка и трябваше да се връщам обратно, за да му го връча.

Кои личностни качества на Марио ти направиха най-силно впечатление? Има ли нещо, което би „си взел“ като модел на поведение и отношение към кариерата?

Стефан Дянков: Уравновесен, аналитичен, алтруист, винаги готов да удари едно рамо на непознат в нужда. Нещо, което определено ми направи впечатление е отговорния начин, по който се отнася към работата, за да успее да съчетае най-доброто за клиента с най-доброто за компанията и служителите ѝ. Преминавайки от фрийлансър към собственик на бизнес, това определено е нещо, което ще „открадна“.

Кой беше най-ценният съвет, който ти даде той?

Стефан Дянков: Съветите бяха толкова много и всичките ценни, но имаше 1, който ги обединяваше – Да търся правилния профил клиенти и парнтьори, на които мога да дам максимално много стойност и да се науча да казвам „Не“ на всички останали.

Би ли участвал отново в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Стефан Дянков: Знанията и съветите, които придобих от участието си бяха безценни за мен, така че непременно ще участвам в следващото издание.

Какво би посъветвал бъдещите участници в кампанията?

Стефан Дянков: Да не ги е страх да предприемат първата стъпка – Дори и C-level мениджърите/executives са хора и искат да помагат. Поискай и ще ти бъде дадено.😊

Similar Posts